avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare srl cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare srl cu datorii

Buna ziua!
Trebuie sa fac cesionarea partilor sociale ale unui srl cu datorii (la alte doua srl-uri ). Partile soc vor fi vandute la valoarea nominala din actul constitutiv, iar printr-un alt act separat (ori anexat hotararii aga de cesionare) va trebui sa stipulez ce se va intampla cu datoriile firmei si cat timp li se ofera noilor asociati sa achite firmelor ce au imprumutat srl-ul datoriile srl-ului ce se vinde. Sincer, sunt intr-o mare ceata (cu privire la actele ce trebuiesc intocmite, formalitati, clauze specifice acestei situatii ...) #-o
As aprecia orice ajutor pe care mi l-ati putea oferi!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:44, 17 Octombrie 2008
Imi cer scuze, eu nu am gasit cea mai buna exprimare in mesajul initial. Noii asociati vor fi persoane fizice. Datoriile firmei sunt (si) catre doua persoane juridice (2 srl-uri). Contractele de imprumut sunt deja expirate de luni bune (ma gandesc la o antedatare a unor acte aditionale de prelungire a lor) si s-au incheiat folosindu-se de faptul ca unul dintre asociati avea aceasta calitate in toate cele 3 firme. Ce am uitat sa va intreb e si ce se intampla cu mijloacele fixe (care au o oarecare valoare). Mi se propusese o varianta gen "noii asociati nu platesc o perioada de .... vin vechii asociati si isi iau jucariile (mijloacele fixe) inapoi."
Angajaţi un avocat care să vă redacteze actul. Sau un consilier juridic. Altfel, riscaţi să-l împănaţi cu fel de fel de clauze care nu vor avea niciun efect. Mai mult, riscaţi fel şi fel de litigii care vă vor înghiţi, poate întreit, contravaloarea unei asistenţe juridice. De ce vreţi să cheltuiţi post factum? Faceţi-o acum, pînă e mai ieftin şi cu alergătură mai puţină.

E doar un sfat bine intenţionat. De pe forum veţi alege din trei opinii taman ceea ce nu se va potrivi cu speţa dumneavoastră.

Cînd am febră, mă duc întîi la doctor, şi apoi la farmacie. În felul acesta, deminuez riscul de a ajunge direct la spital.

Liviu S.Bordaş
Si eu sunt perfect de acord cu Liviu S. Bordas.
Exista sanse sa intrati intr-un litigiu.Nu se stie daca scapati de probleme prin cesiunea de parti sociale.
Incercati sa nu ajungeti la spital.
Pe forum dvs. nu puteti expune toata situatia de fapt si aceasta este importanta raportat la situatia juridica care poate surveni ulterior actului de cesiune.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare mony mony Un asociat unic cedeaza intreg capitalul social al SRL unde detine aceasta calitate ,catre 21 persoane fizice care vor deveni noii asociati.Desi capitalul ... (vezi toată discuția)
Documente necesare transmitere parti sociale srl Paul.Ardelean Paul.Ardelean Detin un SRL, sunt asociat unic si as dori sa cesionez total partile sociale unei alte persoane. (firma este in functiune, nu are datorii). Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate florentyna florentyna Buna ziua! Am si eu o stuatie pe care nu stiu sa o abordez. Asociatul unic al unei sicietati vrea sa cesioneze societatea unei alte societati. Societatea ... (vezi toată discuția)