avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTUL LA MOSTENITE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTUL LA MOSTENITE

Tatal nostru a murit acum 3 ani ,suntem trei copii si bineintele mama.Tata mai are dintr-o relatie anterioara un copil ,,avem un apartament cu 3 camere.Intrebarea este cum se inparte mostenirea.Daca mama vrea sa vanda apartamentul ii trebuie semnatura si de la fica nelegitima?Precizez ca pana acum nu sa facut nimic de la moartea tatalui.
Cel mai recent răspuns: ursuletul75 , utilizator 11:58, 30 Decembrie 2011
La mostenire sunt chemati TOTI copii defunctului ("legitimi" sau nelegitimi", legea nu face nicio diferenta) Daca toti accepta mostenirea, vor veni la succesiune alaturi de sotul supravietuitor si vor deveni copriprietari. Prin urmare, in cazul vanzarii ulterioare a apartamentului vor trebui sa-si exprime accordul cu privire la aceasta operatiune. (vanzarea insa se poate face si pe cote parti adica fiecare sa-si vanda cota ce o detine..insa nustiu cine ar cumpara asa)
Succes
Trebuie dezbatuta succesiunea. Copii din afara casatoriei au aceleasi drepturi ca si cei rezultati din casatorie. Daca apartamentul este achizitionat in timpul casatoriei la dezbaterea succesiunii va intra doar cota de 1/2 din acest apartament , restul de 1/2 apartinand sotiei supravietuitoare, care se va impartii astfel 1/4 Sotia si restul de 3/4 celor 4 copii in cote egale. Mama nu poate vinde nimic pana nu dezbateti succesiunea. Apoi daca toti sunteti de acord puteti vinde fara a mai face iesirea din indiviziune, fiecare comestenitor luand cota parte din pret confirm cotei mostenite. Daca unul din mostenitori se opune se face partajul sau iesirea din indiviziune, iar cel care va ramane cu apartamentul va achita celorlalti o sulta pentru cota fiecaruia . Partajul se face fie pe cale amiabila la notar, fie in instanta.
Fiecare dintre mostenitori va primi cate o patrime din partea tatalui, inclusiv copilul din alta casatorie.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune anicel anicel Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema de succesiune: Parintii mei au locuit intr-un apartament de 4 camere pana acum cativa ani cand mama a ... (vezi toată discuția)
Succesiune kichy kichy buna ziua.tatal meu a decedat acum 2 ani.mai are 2 copii din prima casatorie,deci cu mine 3.mama mea a dobandit in timpul casniciei un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)