avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturi parintesti

Sunt tata a unui copil incredintat mamei in urma divortului, apelat de ea pe capatul de cerere privitor la programul de vizita. Apelul este acum pe rol cu amanari succesive, dar ii va veni si vremea judecatii. De 9 luni eu nu mi-am vazut copilul, mama lui nepermitandu-mi acest lucru si neexistand cale legala de a rezolva situatia, pana la o decizie definitiva (poate vor mai trece 5-6 luni pana atunci, in cel mai bun caz, daca nu dupa recurs, inca un an).Vreau sa intreb, daca eu pot cere in instanta sa fiu decazut din drepturile de tata ? Ea incearca sa demonstreze prin minciuni, martori mincinosi si documente medicale nerealiste, ca sunt violent si ca nu merit sa-mi vad copilul (lucru neadevarat). Nu-i pot demonstra neadevarurile, pe de-o parte pentru ca instanta nu-mi da atentie, ascultand doar de avocata ei care e foarte impertinenta si cu tupeu (eu nu mi-am pus avocat, considerand ca adevarul primeaza, dar vad ca minciunile sunt mai tari aici) si pe de alta parte, pentru ca unele lucruri chiar nu se pot demonstra prin documente sau martori cinstiti. Daca ea demonstreaza ca sunt violent (chiar si prin minciuni), am eu motiv sa cer sa fiu decazut din drepturi? Vreau sa platesc pensia de intretinere incontinuare, nu vreau sa ma sustrag de la asta, dar vreau ca sa nu mai poata veni la mostenire mama copilului, in caz ca mor. Ea a cautat tot timpul sa ramana insarcinata sa ma forteze sa ma casatoresc si sa beneficieze de partea materiala si a reusit. Exista vreun inconvenient, ceva care sa ma faca sa regret ulterior, pe care eu poate nu-l cunosc si ar trebui sa mi-l spuneti, in caz ca obtin acest lucru ?

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:40, 20 Octombrie 2008
De aord cu colega. In plus, nu vad de ce, daca mama e asa cum e, sa sufere copilul, sa-l prindeti oe el la mijloc...
:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti nif nif sunt divortata si am incredintat minorulin varsta de 5 ani si 8 luni prin hotarare definiva si irevocabila.as dori decaderea totala din drepturi a fostului sot ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi parintesti delia.vornic delia.vornic Ca sa trec direct la subiect, situatia este urmatoarea: am divortat de fostul meu sot acum 2 ani, iar in urma divortului, copilul nostru (acum in varsta de ... (vezi toată discuția)