va rog ,definitia din tratate a ceea ce inseamna caracterul intuitu personae al donatiei si definitie valoarea emolumentului donatiei ,valoarea emilumentului si unde mai apare emolument la legat sau in ce materie in noul si vechiul cod
Pai e cam mult de scris, asa ca dati un search pe google si gasiti. Apoi, ca sa faceti tema bine, tb. sa stiti unde si de ce e asa... apoi e studiu comparativ... Succes in sesiune!
Am dat search pe google si n am gasit ,daca aveti un link va rog sa mi l scrieti,ce inseamna emolument?????de ce spuneti ca sunt in sesiune?am nevoie sa stiu ce inseamna nu cred ca trebuie neaparat sa ma aflu in sesiune sau avocat,notar,judecator, om sunt in primul rand ca si dvs ,sa nu uitam niciodata sa fim oameni caci nu costa nimic ,multumesc
Caracterul intuitu personae inseamna ca un act a fost incheiat in considerarea persoanelor respective, in functie de persoana celuilalt.
Emolumentul este beneficiul pe care il poate produce un anumit lucru, de ex. chiria incasata de la un imobil.
Notiunea de emolument apare de obicei in dreptul civil la institutia uzufructului, care nu se poate instraina, ci doar emolumentul lucrului respectiv.
Dar, daca dvs. nu expuneti clar speta, nu putem sa va raspundem la obiect, ci doar in termeni generali.
Emolument = beneficiile titularului rezultate din exercitarea dreptului, folosul efectiv al bunurilor
- este ansamblul avantajelor si prerogativelor uzufructuarului in temeiul dreptului de uzufruct, sau acea parte a activului succesoral dintr-o mostenire, ce revine legatarului universal sau cu titlu universal, in urma impartirii acesteia intre toti mostenitorii.
La prima notiune vi s-a raspuns.
Astea sunt intrebari de seminar, nu curiozitati pur si simplu. :)
Uzufruct
micula
problema mea e urmatoarea....in cazul unui contract de v-c cu drept de uzufruct proprietarul isi pierde viata dreptul de uzufruct inceteaza sau ramane valabil ... (vezi toată discuția)