avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită are legalitate o hartie facuta la calculator cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

are legalitate o hartie facuta la calculator cu semnatura furata, document neautentificat la notar?

buna ziua. am o problema. acum 4 ani am imprumutat o suma de bani de la cineva. am facut cu ea o hartie de mana si cu un martor. documentul nu este autentificat la notar. ulterior am dat in RATE banii inapoi. nu a vazut insa nimeni. acum EA nu recunoaste ca primit banii inapoi, ba mai mult m-a dat in judecata. a facut ALTA HARTIE LA CALCULATOR si mi-a inserat in document semnatura , luata de pe hartia facuta de mana. normal ca nu este autentificata nici aceasta hartie. imi cere mai multi bani acum, decat scria pe hartia facuta de mana. RECUNOASTE VREUN JUDECATOR ACEST FALS GROSOLAN???? va multumesc foarte mult.nici nu as vrea sa ma prezint la apelul in instanta. dar ma gandesc ca un JUDECATOR NU SE COBOARA LA UN ASEMENEA NIVEL DE PROSTIE SI RECUNOASTE DIN START ACEST FALS GROSOLAN, nu? totusi au inceput sa se pedepseasca ASPRU si MITA LUATA DE JUDECATORI! nu cred ca se mai lasa cumparati ca inainte! si oricum mai exista si avocati si judecatori cinstiti. inca o data MII DE MULTUMIRI !!!
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 23:21, 6 Ianuarie 2012

as vrea sa intreb totusi...are legalitate o astfel de hartie care nu este autentificata la notar? si in plus este doar un martor, eu stiu ca tr sa fie minim 2 martori.

imi cer scuze ptr mesajul consecutiv.
ingerdelumina a scris:


as vrea sa intreb totusi...are legalitate o astfel de hartie care nu este autentificata la notar? si in plus este doar un martor, eu stiu ca tr sa fie minim 2 martori.

imi cer scuze ptr mesajul consecutiv.




contractul de imprumut poate fi facut sub semnatura privata. este valabil. Doar ca prietenul dvs nu mai putea sa solicite executarea contractului semnat de dvs, pt ca datoria este prescrisa (a trecut termenul de 3 ani).
judecatorul este impartial ... nu e datoria lui sa se gandeasca daca e fals sau nu. Indicat ar fi sa va prezentati la proces, eventual cu avocat. Aveti dreptul la asistenta judiciara gratuita, solicitati instantei un aparator din oficiu.
Daca doar lasati timpul sa treaca si nu faceti nimic este in interesul prietenului dvs. va obtine hotarare judecatoreasca si puteti fi executata silit si in UE

Puteti trimite inscrisuri probatorii prin posta. Solicitati reclamantului sa depuna in original inscrisul la dosarul cauzei. Daca va depune inscrisul initial ... pierde pt ca datoria este prescrisa, daca depune altceva ce nu ati semnat cu mana dvs solicitati instantei inscrierea in fals si expertiza grafologica ... oricum pierde


Martorul, daca e sotul/concubinul celui care v-a imprumutat ... puteti sa solicitati instantei sa il respinga deoarece este evindent in conflict de interes. Puteti aduce si dvs martori care stiu ca ca ati platit toti banii.

e complicat si drum lung in instanta ... daca va implicati cu siguranta veti castiga. succes!
va multumesc f. mult. un raspuns exact, la obiect si profesional ! asta am asteptat!
2 intrebari am. 1.cum pot solicita reclamantului sa depuna in original inscrisul la dosar , adica hartia facuta de mana de aici din UE? 2. pot solicita aparator din oficiu si de aici din UE si cum sa procedez in caz ca se poate? Va multumesc f mult. P.S si pe a doua hartie facuta de ea la calculator , document pe care mi-a inserat semnatura fotografiata de pe documentul original, apare tot data noiembrie 08 data maxima la care tr sa-i returnez banii...pe care i-a primit in rate,dar nu mai recunoaste.Am inteles ca acum de fapt cere si datoria si Camata, dobanda la bani. parca a intrat legea camatariei in Ro nu-i asa? Va multumesc mult.
vina este si a dumneavoastra ca nu ati facut o chitanta de mana ,

Legea nr. 216/2011 privind interzicerea activitații de camatarie a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 827, din 22 noiembrie 2011, urmand ca prevederile sale sa se aplice incepand de vineri, 25 noiembrie.

Actul normativ defineste camata ca dobanda pe care o ia camatarul pentru sumele date cu imprumut, camatar fiind persoana fizica care da imprumuturi banesti in schimbul unei camete.

Potrivit legii publicate in Monitorul Oficial, “darea de bani cu dobanda, ca indeletnicire, de catre o persoana neautorizata, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani”.

De asemenea, se prevede confiscarea sumelor de bani obtinute prin savarsirea infractiunii de camata.

va spun din experienta:),ca ca castigiu un procesc care o sa dureze destul de mult(ani).
va trebuiesc multi bani ..pentru ca sincer un avocat din oficiu nu face mare lucru dar are si el un rol important...si mai ales e chestiune de timp.bafta
ingerdelumina,

noiembrie 2008 ... la ce data a fost depusa la judecatorie somatia de plata? daca a fost pusa cu cel putin 1 zi inainte sa se implineasca 3ani atunci datoria nu este prescrisa si va ramane ce-a de-a doua varianta.
Faceti cerere catre judecatorie sa puna in vederea reclamantei sa depuna in original contractul de imprumut (o puteti trimite prin fax la judecatorie, apoi pe posta). In cazul in care nu este prescrisa datoria sa aveti in vedere sa chemati macar 2 martori care sa stie ca ati returnat banii persoanei si nu ati facut chitanta
avocatul din oficiu nu poate sa va ajute daca nu sunteti in tara . eventual faceti o procura ( la ambasada unei rude sau cuiva de incredere) sa discute in numele dvs cu un avocat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disp.art.1575 si art 1584 c.civ. wap54 wap54 Va rog frumos, detaliatia-mi ce inseamna aceste articole invocate intr-o citatie. Cineva imprumuta bani de la camatar, returneaza banii dar camatarul spune ca ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat unei persoane 10000 de euro acum 10 ani în baza unui contract de mână Ramonap Ramonap Am împrumutat unei persoane 10000 de euro acum 10 ani în baza unui contract de mână între mine și el. Persoana respectiva s.a angajat să plătească ... (vezi toată discuția)
Inscriere in fals sub semnatura privata - proba cu martori romex romex Stimati domni , In urma sfaturilor si indicatiilor primite de la dvs. cei care sunteti pe acest forum , in speta care ma priveste am ales sa merg pe ... (vezi toată discuția)