avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu asistent medical cabinet medical individual in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu asistent medical cabinet medical individual in 2012

la multi ani!
intrebarea mea:la un CMI asistenta medicala are studii medii (liceu sanitar) si dupa noua codificare trebuie incadrat de ex. ca tehnician noul COD COR (325...) se pot incadra cu 840 Ron de la 1 ian 2012? sau care este salariul minim in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 8 Octombrie 2012
voi fi mai explicit: este vorba depre un CMI de specialitate fara contract cu CASS si despre un CIM cu timp partial 2 ore/zi, persoana respectiva are vechime, este asistent principal
-am verificat si la 222101 nivelul de pregatire este studii superioare
-exista tehnician sanitar cu cod cor 325601cu studii medii
sporurile respective din pdv angajator pe ce salariu de baza se aplica?


1.Ce ocupatie are angajatul?Daca este "tehnician sanitar "il incadrati intr-adevar la codul 325..,dar daca este vorba despre asistentul medical cu st. medii,il incadrati la 322102,pt. ca asa cum v-am explicat,clasificatia defineste pt. ocupatia de asistent medical doar pe aceia cu st. superioare,(222101)restul fie ca sunt asistentii medicali cu pl fie cu st. medii ii incadreaza pe toti la "surori medicale."(322102)..
2.Daca nu este cmi in relatie cu casa de sanatate,salariul individual il veti stabili prin negociere directa cu respectivul angajat,avand grija sa respectati salariul minim brut/economie garantat in plata pt. anul 2012,de 700lei,raportat la timpul de munca,deci minim 175lei brut pt. cele 2 ore.
Daca ii acordati si un spor de vechime,de regula acesta se stabileste in procent variind intre 5-25%in functie de transele de vechime in munca si se calculeaza prin aplicarea procentului respectiv la salariul brut negociat,Transele de vechime si sporul acordat:
-de la 3-5ani 5%
-5-10ani 10%
-10-15 ani 15%
-15-=20 ani 20%
-peste 20 de ani 25%
insemna ca nici sporul de vechime nu este obloigatoriu?
multumesc pentru ajutor
va doresc un an nou fericit
ocupatia actuala a angajatei este asistent, am inteles ca la spital nu modifica statutul
Sporul de vechime nu este obligatoriu,atata timp cat nu sunteti un cmi care functioneaza in conditiile specificate indicate in primul meu comentariu,acordarea lui ramanand la latitudinea "patronului".
Cat despre faptul ca in spitalul de stat se utilizeaza ocupatia de asistent medical,aceasta
se datoreste faptului ca titlul oficial de calificare de asistent medical st. medii exista,(ORDIN 144/2008)iar in cim ei utilizeaza denumirea functiei/ocupatiei din acte normative specifice,sanatate,nu conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Salarii medici in sectorul privat Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, va rog frumos spuneti-mi,daca, in urma noii legi ptr salarizarea unor categorii de bugetari, este obligatorie si modificarea salariilor medicilor ... (vezi toată discuția)
Salariul unui asistent medical incadrat in cadrul unui cmi ( medicina de familie) cristinas12 cristinas12 Ma numesc IONESCU MIHAELA CRISTINA , si sunt asistent medical generalist .grad principal, si am o vechime in acesta meserie de 16 ani . lucrez din anul 2000 la ... (vezi toată discuția)
Cod cor si timp de munca rdk67 rdk67 buna ziua, am 2 intrebari: 1-care este codul COR pentru asistent medical stomatologie si asistent medical radiologie (fara studii superioare)? Aleg codul pt ... (vezi toată discuția)