avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie

Buna ziua!Am luat o amenda de circulatie,nu am semnat procesul verbal,dar mi-a fost inmanat de politie acasa.In momentul in care am fost sa platesc amenda doamna de la financiar a observat ca data de pe procesul verbal este incorecta(in loc de luna a 12-a scria luna 21).
Pot face contestatie pt. acest motiv?Mentionez ca amenda am platit-o.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:23, 4 Ianuarie 2012
Nu se mai trece luna, mai nou se trece secolul :D
Cred ca se poate daca sunteti in termen dar asteptati un raspuns de "specialist".
Nu ati precizat daca este vorba despre data savarsirii contraventiei sau despre data incheierii procesului verbal de contraventie.

Potrivit art. 17 din OG nr. 2/2001, atrage nulitatea absoluta a procesului verbal lipsa datei savarsirii contraventiei, nu mentionarea eronata a acesteia.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal contraventie tiberiu60 tiberiu60 In data de 21.07.2014 mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie. Am semnat si am luat exemplarul A doua zi am observat ca pe procesul verbal agentul a ... (vezi toată discuția)
Data gresita proces verbal de contraventie! marius511br marius511br Va salut! Daca data din procesul verbal de contraventie este antedatat de catre agentul constatator, se poate cere anularea acestuia in instanta? (bineinteles, ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)