avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Examene traducãtor limba francezã 2012
Discuție deschisă în Traduceri

Examene traducãtor limba francezã 2012

Buna tuturor!
Ma bucur mult ca existati si gratie postarilor voastre am aflat cate ceva despre examenul de obtinere a certificatului de traducator autorizat.
Dorinta mea arzatoare este sa aflu care au fost subiectele in ultimii ani la examenul de limba franceza, asa ca va rog cine le stie sa-mi spuna si mie.
Exista o bibliografie recomandata de Ministerul Culturii?
Care este nivelul de dificultate al traducerilor/retroversiunilor?
Exista si probe orale?

Cum se apreciaza calitatea lucrarilor? Se dau note, calificative? Incepand cu ce nota esti admis?

Va multumesc pentru raspunsuri si va urez La multi ani bucurosi si sanatosi cu sucese depline!
Cel mai recent răspuns: Sacontala , utilizator 12:00, 17 Martie 2012
Ieri am sustinut examenul de traducatori la limba franceza domeniul juridic. Pentru ca am tot urmarit acest topic, mi-am propus ca dupa susutinerea examenului sa revin cu impresii si cu, eventual, subiectele. La proba din franceza in romana s-a dat un subiect legat de permisul de sedere al diplomatilor intr-o tara straina iar la retroversiune despre uzufruct. Textul din franceza in romana mi s-a parut scurt si de complexitate redusa (s-a putut traduce intr-o ora) iar cel din romana in franceza a depasit cu mult cele 2000 caractere si de complexitate ridicata (la limita m-am incadrat cu timpul dar fara sa pot verifica ce am scris).
Am cautat textele prin legi dar nu le-am gasit. Erau interpretari ale textelor din lege. Ceea ce scrie in Codul civil despre uzufruct este un exercitiu foarte bun pentru o traducere (sunt pasaje pe care le-am regasit mot a mot dar nu textul din lege s-a dat). Nu a verificat nimeni dictionarele. Este destul de solicitant sa dai cele doua examene in aceeasi zi.
Daca sunt intrebari, raspund cu placere.
Toate cele bune si mult succes!
Multumim frumos pentru informatii, sunt foarte pretioase pentru toti cei ce se pregatesc pentru sustinerea examenelor.
Din curiozitate, cand se vor comunica rezultatele? Intreb pentru a vedea daca s-a schimbat ceva pentru ca, cu ani in urma rezultatele se comunicau la distanta de 2 luni de la data examenului.
Personal, iti tin pumnii pentru rezultate si iti urez mult succes!:luck:
L.C.
Laura Ciobeica a scris:

Multumim frumos pentru informatii, sunt foarte pretioase pentru toti cei ce se pregatesc pentru sustinerea examenelor.
Din curiozitate, cand se vor comunica rezultatele? Intreb pentru a vedea daca s-a schimbat ceva pentru ca, cu ani in urma rezultatele se comunicau la distanta de 2 luni de la data examenului.
Personal, iti tin pumnii pentru rezultate si iti urez mult succes!:luck:
L.C.


La secretariatul lor era afisata data de 17.04 pentru rezultate. Se incadreaza in cele 30 de zile de care vorbesc pe site-ul lor (toata saptamana sunt examene de traducatori).
Multumesc frumos pentru sustinere.
Toate cele bune!
Rezultatele se dau intr-o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat traducãtor - examen limba francezã ysaraisa ysaraisa Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu exemple de subiecte pentru obtinerea certificatului de traducator autorizat in limba franceza? eu am obtinut DALF-ul ... (vezi toată discuția)
Subiecte examen traducãtor limba rusã - domeniul juridic elvira_punguta elvira_punguta Buna, ma puteti ajuta cu subiecte ce s-au dat la Cppc pt limba rusa, domeniul juridic, sau cu o bibliografie orientativa care m-ar putea ajuta la sustinerea ... (vezi toată discuția)
Bibliografie examen limba englezã, domeniul juridic Mihai555 Mihai555 Buna ziua, poate cineva sa imi dea o bibliografie pentru pregatire in vederea examenului de traducator stiinte juridice EN la CPPC? astept pe adresa de mail ... (vezi toată discuția)