avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia Copilului In Viitor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia Copilului In Viitor

buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc custodia copilului ..
Nu stiu daca referirea dvs, stimata Flurryrama, ma vizeaza si pe mine sau pe cine vizeaza dar eu sustin respectarea drepturilor tatilor si a intereselor supreme ale minorilor.

Stiti in ce fel se judeca in general astfel de procese? Practic, la unele instante nu se judeca daca mama minorului vine la judecata si cere ea incredintarea.Eu cred ca sotul dvs a avut mare noroc ca a prins o instanta care a judecat efectiv cauza si a analizat detalile spetei.
In general am observat in special din alte cauze ca instantele nici macar nu au chef sa administreze probe si analizeze detaliile.
Eu cred ca personalitatea si trairile emotionale ale celor care ar trebui sa judece nu le permite sa analizeze obiectiv cazul.
S-au obisnuit sa gandeasca in sensul ca tatii sunt intotdeauna vinovati si realitatea nu este chiar asa intotdeauna.

Problemele merg pana acolo incat instantele nu vor sa respecte jurisprudenta CEDO in ceea ce priveste dreptul tatalui de a lua minorul la domiciliul sau.Daca si in aceste procese exista probleme atunci cand tatal efectiv ar merita si ar fi spre binele minorului va puteti imagina cat noroc a avut sotul dvs.
Eu am auzit mai demult de aceste probleme dar de abia acum le iau in seama.
Stmata doamna in astfel de procese daca nimeresti un judecator care nu judeca si are o parere bazata pe nimic concret in sensul ca este mai bine intr-un fel si nu in altul, fara probe concrete care sa indice o directie sau alta aceea nu se poate numi judecata si in niciun caz judecata echitabila.
Parerea mea este in sensul ca in viitor daca voi intalni o instanta care am motive sa consider sa nu o las sa judece va trebui facut tot ce se poate ca sa nu judece cauza.Recomand ca asa sa faca toti cei care au dubii intemeiate cu privire la o judecatoare intrucat altfel degeaba se judeca.
Situatia existenta in Romania se datoreaza si faptului ca s-a cristalizat o anumita practica ca urmare a faptului ca tatii se judeca fara avocati.In marea majoritate a cazurilor tatii merg la proces fara avocati si acest lucru a generat un efect deosebit de grav in mentalitatea instantelor care judeca procesele de dreptul familiei.
S-a ajuns la o limitare a unor drepturi recunoscute de lege intr-un mod arbitrar.
Asa cum am mai spus, tatii buni platesc pentru ceilalti tati care nu au fost parinti adevarati si care au generat aceasta mentalitate care risca sa determine indepartarea tatilor de copii lor.
Si unele mame, in egoismul lor, se bucura de aceasta indepartare si racire a relatiilor dintre parinte si propriul copil.
Partea cea mai rea este aceea ca unele instante incurajeaza prin hotararile lor acesta racire treptata a relatiilor dintre copil si parinte.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor tatalui dv mircea dv mircea avem 9 ani casnicie, 1 baiat de 4 ani , ne iubim, dar criza a facut ca eu sa nu mai cistig cit cistigam pina acum (totusi mai mult ca si ea)si sa avem probleme ... (vezi toată discuția)
Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)
Re: audierea minorului cu varsta cuprinsa sub 10 ani.cedo? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva cazul in care CEDO a considerat ca un minor indiferent de varsta trebuie sa fie vazut de judecator inainte de a se pronunta hotararea de ... (vezi toată discuția)