avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... "Salariu corespunzator"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

"Salariu corespunzator"

In sensul articolului 119 din Codul Muncii care este "salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru" ? Compensarea se face 1ora suplimentara=1ora compensata cu salariul cuvenit pentru munca efectuata in durata normala a timpului de munca saptamanal sau cu adaugarea unui spor stipulat in articolul 120 alineat 2?
Ca un angajat este si platit si e si liber in acelasi timp: salariatul este liber deoarece este luat din timpul lui liber pentru a efectua ore suplimentare si acu i se restituie acel timp liber(prin compensare) iar platit este deoarece a efectuat munca in program de urgenta contra plata. Cum e corect?
Cel mai recent răspuns: vasile13 , utilizator 16:36, 21 Octombrie 2008
Da, domnule, scuze, ca am zis asa, dar cred ca n-am inteles de la inceput la ce anume va referiti. Oricum, sper ca v-ati lamurit dupa raspunsurile primite de la domnul Tudor Valeriu si Elis.
La art.119 alin.2 "salariatul beneficiază de salariul corespunzător pentru orele prestate peste programul normal de lucru" - se face referire la salariul corespunzător aferent CIM .
La art.120 alin.1 " munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia." Aici se face referire la sporul adaugat la salariu, care trebuie sa fie corespunzător duratei muncii suplimentare.
Raspund cam tarziu deoarece nu mi-a mers netul. Multumesc foarte mult ,am inteles exact explicatia dumneavoastra.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare - acordate dupa termenul de 30 de zile sindicalistul sindicalistul angajatul presteaza ore suplimentare pe care angajatorul nu le compenseaza cu zile libere in termenul legal de 30 de zile. Dupa acest termen(30 zile) ... (vezi toată discuția)
Plata munca suplimimentara rosu gheorghe rosu gheorghe In cursul lunii octombrie un angajat a lucrat trei sambete a cate 8 ore peste durata normala a timpului lunar de lucru . La inceputul lunii noiembrie i s-au ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate in week-end mdary mdary eu lucrez in acest week-ent sambata 8 ore si duminica 13 ore pt k sunt alegerile europarl. Cum voi fi platit? sau de cate zile libere beneficiez in cazul in ... (vezi toată discuția)