avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pt. a face import este mai bine sa fii platitor de TVA?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pt. a face import este mai bine sa fii platitor de TVA?

Sunt neplatitor de tva si vreau sa import din Germania marfa (accesorii pt. electronice)
Pt. acest lucru tb . sa devin platitor de TVA sau pot sa import si fiind neplatitor de TVA? Cum este mai acantajos pt. firma?
In cazul in care este obligatoriu sa devin platitor pt. a putea importa marfa,care sunt etapele pe care tb . sa le parcurg pt. a deveni platitor de tva?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: irina petcu , utilizator 22:55, 23 Octombrie 2008
Parerea mea este ca e mai bine ca platitor de TVA. Daca nu esti platitor, firma din Germania iti va factura valoarea marfii + TVA. Si daca mai pui si marja de importator, transportul, unde ajung preturile? Ramai cu marfa in stoc.(Doamne fereste!)
Daca esti platitor, si ai cod valid de TVA, firma germana iti va factura fara TVA, ramanand valoarea reala a marfii+transport+marja importator. La accessoriile pentru electronice sunt si accize? Daca da, si alea le iei in calcul.

Ca sa schimbi din neplatitor in platitor de TVA trebuie sa completezi declaratia de mentiuni 010, si sa faci cerere pentru eliberarea certificatului de inregistrare in scoprui de TVA. Adica pentru RO-u ala din fata CUI, care devine CIF (Cod de inregistrare fiscala).
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
irina petcu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
O firma importa produse din china. mona1928 mona1928 Buna ziua o firma importa produse din China pe care le depoziteaza si le vinde la terti fara a li se aduce vreo modificare. va rog info: - e necesar a se ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)