Buna ziua, am si eu nevoie de cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie legata de o mostenire:
Un cuplu cu patru copii. In anul 1969 moare tatal, raman ca mostenitori mama si copiii. Nu s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui.
Dupa revolutie mama a facut o cerere (la primarie) si s-a emis un titlu de proprietate in care au fost trecute urmatoarele pers: tatal (decedat), mama, unul dintre copii, si o persoana necunoscuta straina (mentionez ca eliberarea acestui titlu de proprietate s-a facut in anul 1994 in niste conditii putin dubioase, dar ma abtin de la orice comentariu in ce priveste institutia care l-a eliberat).
Lucrurile au ramas asa cativa ani buni, apoi mama a decedat nefacandu-se succesiune nici dupa moartea mamei . Acum, dupa zeci de ani copii- deveniti adulti - s-au dezmeticit, vor sa-si revendice mostenirea, fiecare sa-si ia partea cuvenita.
S-a mers in instanta cu cazul, dupa un proces lung s-a obtinut o hotarare judecatoreasca, prin care se dispune eliberarea unui titlu de proprietate doar pe numele mamei(decedata), si radierea celorlalte persoane.
Intrebarea:cum ar trebui procedat in continuare tinand cont ca scopul intregii actiuni este impartirea mostenirii?
Se face o cerere la primarie pentru eliberarea unui nou titlu de proprietate in baza hotararii judecatoresti, apoi se merge la notar pentru dezbaterea succesiunii? Sau se poate merge la notar doar cu hotararea?
Astept si accept orice sfat, sugestie, idee, orice ma poate soate din aceasta situatie destul de incurcata #-o
Va multumesc !