avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata influentat de noua sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata influentat de noua sotie

Buna seara,
Am o mare problema.. viitorul meu sta in mainile raspunsurilor pe care sper ca le voi primi.. Sunt eleva in clasa XIa la un liceu bun din Bucuresti. Parintii mei nu au fost casatoriti, mama este in strainatate. Locuiesc din 2004 cu tatal meu, care recent (de 2 ani) s-a casatorit cu o femeie de varsta lui care sta in apartament din 2009. Apartamentul in care locuim (3 camere) a fost cumparat de banii mamei si tatalui din ceea ce au muncit amandoi in strainatate, traind in concubinaj din 1988-1989. Tata a venit in tara in 2003 (aprox.) si a cumparat rapid acest apartament, mama nefiind prezenta si nu a mai putut sa o treaca si pe ea in contract. Ea se gandea ca mi-a cedat dreptul ei mie.. ok.. A trecut timpul, prin 2006 s-au despartit. Mama a ramas in strainatate si inca munceste acolo, s-a recasatorit si ea, am vizitat-o, il cunosc pe domnul acela.. nu conteaza, asa. Intrucat din 2011 a fost foarte strict cu mine tatal, schimbandu-se evident dupa casatorie, au inceput multe certuri in 'familie'. Acum chiar cand mai am 8 luni si fac 18 ani ma obliga sa merg cu el la Iasi caci acolo vrea sa se mute cu sotia.. Eu i-am spus si ii repet. Din moment ce mama imi trimite lunar 250-400 dolari din 2004, bani pe care tata i-a luat mereu in proportie de 70-80%, bani care erau ai mei. El din 2004 nu a muncit cu carte de munca decat un an sau 2. Deci nu are dovada ca in alti 6 ani a intretinut casa cu vreun ban, doar cei de la mama. Situatia este foarte grava, mentionez ca este si Protectia Copilului implicata. Toata lumea imi da dreptate, toti prietenii lui ma ajuta sa scap de ei, prietenii lui din tinerete. Va puteti da seama cum a decazut de cand a cunoscut-o pe aceasta femeie.. Intr-o seara mi-a spus ca imi ia apartament cu 2 camere din ce primeste de pe apartamentul acesta. Ziua urmatoare a spus ca imi ia doar o garsoniera, apoi ca imi plateste chirie pana la 18 ani, dar ceea ce nu stie el este ca dupa 18 ani eu o sa-l dau in judecata pentru pensie alimentara pana termin facultatea, el crede ca scapa de mine in 8 luni.. si intrucat eu nu voi renunta la liceu de media 9 pe un liceu de 6-7 unde vrea el sa ma duca la Iasi, variantele mele sunt urmatoarele.. ori stau la Protectia Copilului, varianta foarte proasta pentru mine, sau stau la o ruda, am o matusa si un unchi, pot sta la ei si el spune ca nici chiria nu mi-o mai plateste, decat imi da 100 dolari lunar.. nu pot sta linistita stiind ca imi distruge viitorul acest om. Ceea ce vreau sa stiu.. pentru ca a vandut noi trebuie sa eliberam intr-o saptamana sau doua. Nu exista vreun drept al meu sau al mamei pentru cativa din bani? Nu se poate sa plece cu tot si sa raman asa. Mama trebuia sa figureze si ea in contract.. dar asta e. Totusi stiam ca daca au stat in concubinaj mai mult de 10 ani, ei avand 16-17 ani, se impart nu stiu in ce mod bunurile.. este asa? ma poate lamuri cineva? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ioana2345 , utilizator 11:31, 6 Ianuarie 2012
Poate nu am mentionat ca la liceul meu simt ca invat ceva si din intamplare cunosc pe un nepot de-al femeii cu care e tata casatorit si el este la acel liceu din Iasi. Ei fac practica la coltul strazii, eu fac practica la cele mai mari hoteluri din Bucuresti.. Ramada, Intercontinental, Howard Johnson.. si in plus voi avea diploma de gradul 3 recunoscuta international si altele, iar la Iasi voi avea dilpoma de bacalaureat.. imi cunosc posibilitatile si eu raman in Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are vreun drept sora mea vitrega din acelasi tata la succesiunea pe care mama mea o face din timpul vietii ei...? ContSters414114 ContSters414114 as dori niste lamuriri cu privire la succesiune, mostenire.. sunt nascut in 1979 dintr-o relatie de concubinaj dar inainte de 79 tatal meu a avut o alta ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma cu un sfat hacman hacman Buna seara Va expun o problema care nu stiu cum s-o depasesc, va rog sa ma ajutati cu un sfat. De multe ori am fost ajutata de dv asa ca acum va multumesc ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere trimisă cu întreruperi, și condiționat de copii după cartea și identitate și carnetul de note. ce se poate face? bomboana bomboana Cum se poate proceda atunci cand intr o luna, tatal nu trimite pensia alimentara pentru copil? El santajeaza copilul ( care are 15 ani), ca daca ii trimite ... (vezi toată discuția)