avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... a pierdut cartea de identitate si certificatul de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

a pierdut cartea de identitate si certificatul de nastere! cum poate scoate obtine alte acte?

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a obtine certificat de nastere si CI in cazul pierderii acestora?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 06:05, 11 Ianuarie 2012
Daca este in posesia unui CIP, in cuprinsul acestuia este scris termenul de valabilitate care nu poate depasi 1 an de la data eliberarii. Daca il are de 3 ani e clar ca e expirat demult. Daca sunteti nascut in aceeasi localitate cu cea de domiciliu depuneti cererile atat de solicitare a certif de nastere cat si de obtinere a cartii de identitate( in cazul in care detineti si celelalte acte prevazute de lege pentru obtinerea cartii de identitate), la serviciul de evidenta a persoanelor.
multumesc la toti pentru raspunsuri!
Persoana in cauza care nu are nici CI si nici certif. nastere are de platit o amenda la primarie si cei de acolo nu vor sa-i dea actele necesare pentru a obtine cip-ul pana nu plateste amenada.
Nu e corect sa-i conditioneze primaria eliberarea unui document pt. CI de plata amenzii.
Daca nu obtine documentele pt. CI sa-si faca in continuare carte de identitate provizorie. Taxa de eliberare certificat este de 2 lei, mai greu e cu amenda pt. pierderea certificatului care este intre 100 si 200 lei. Asta daca se hotaraste lucratorul sa-i dea amenda (daca a avut mai multe certificate pierdute e posibil sa ia amenda).
E greu ca carte provizorie pt. ca aceasta costa mai mult decat cartea de identitate iar valabilitatea ei e de maxim 1 an.
M-am interesat la serviciul de evidenta a populatiei ce acte trebuie pentru a obtine carte de identitate provizorie.Trebuie adeverinta din registrul agricol, ca parintii au casa de locuit.
Primaria nu vrea sa emita acest act pana nu-si plateste amenda de 2600 lei.
Eu sunt interesata sa-i fac acte acestui om pentru a-l putea angaja cu CIM.
As vrea sa stiu daca este undeva un temei legal prin care primaria poate conditiona emiterea acestui act, de plata amenzii.
Va adresati cu cerere scrisa catre Primarie, solicitati numar de inregistrare. Este un abuz faptul ca va conditioneaza eliberarea adeverintei de plata amenzii. Nici prin Hotarare a Consiliului Local nu pot stabili aceasta conditie.

Alte discuții în legătură

Copie legalizata certificat nastere pt casatorie ContSters247378 ContSters247378 Buna Ziua, Am citit articolul de lege privind actele necesare pt casatorie si am observat ca se cere certificatul de nastere ( in original si copie) M-ar ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut si buletin expirat ce se poate face daianara1988 daianara1988 Buna dimineata prietenul meu si-a pierdut certificatul de nastere si in mai anul 2011 i-a expirat buletinul ; ei bine in luna august am fost la starea civila ... (vezi toată discuția)
Buna seara. acte necesare pentru schimbarea cartii de identitate ginmarstar ginmarstar De ceva timp am luat dupa strada un baiat, si am observat acum cateva zile ca i-a expirat buletinul, si vreau sa ma duc cu el sa faca altul si nu stiu ce acte ... (vezi toată discuția)