avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ASPECT TAXA POLUARE 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ASPECT TAXA POLUARE 2012

in 2006 am inmatriculat pt. prima oara in RO un autoturism second hand adus din germania;la acea data nu exista aceasta taxa de poluare dar am achitat accize si taxele care erau in vigoare la acea data in suma de cca. 3200 lei; am vreo posibilitate legala de a-mi recupera acei bani in cazul in care vind auto in tara tinind cont ca pt. aceeasi masina s-au platit taxe si accize iar apoi taxa de poluare de catre noul proprietar;mi se par cam multi bani in comparatie cu un auto adus acum si care plateste doar taxa de poluare actuala; suntem luati de fraieri cei care am inmatriculat masini inainte de 2007 sau doar ghinionisti?
Cel mai recent răspuns: axellcom , utilizator 15:29, 13 Ianuarie 2012
Ba am inteles foarte bine. Taxa nu o plateste calin74 ci o plateste cel care cumpara masina. Dar catalin pentru ca are masina inmatriculata si vrea sa o vanda pierde la vanzare valoare taxei...pentru ca e putin probabil ca masina lui care se vindea cu 5000 sa zicem va mai fi cumparata la acest pret. In acest caz el posesor al unei masini inmatriculate inainte de 2007 si eu posesor al aceluias tip de masina dar inmatriculata in 2009 , se afla intr-un clar dezavantaj fata de mine.
Eu o vand cu 5000 iar el in cel mai bun caz cu 5000-valoarea taxei.
Si atunci se naste intrebarea....CUM SA NU FIE ILEGALA TAXA????? din moment ce amandoi avem masini inmatriculate in RO dar nu avem aceleasi indatoriri la momentul vanzarii masinii.
Ei au incercat sa o dea in asa fel incat sa nu supere UE........dar tot in ilegalitati o dau.
Incalca grav constitutia si dreptul la proprietate si dispunerea de proprietate.

Solutia ar fi sa se puna o taxa anuala pe norma de poluare si sa se accepte montarea de kituri pe masini de reducere a poluarii.

Parerea mea e ca aceasta taxa e neconstitutionala si e ilegala pentru ca insasi ideea taxei expusa in MO aceea ca POLUATORUL PLATESTE nu e atinsa.

Eu cu euro 4 inainte de 2007 daca vand masina poluez........in timp ce unu cu un non euro de 3000cmc dar care nu vrea sa o vanda nu polueaza.
INTERESANTA LOGICA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto - imorala, ilegala si abuziva kres kres Revin cu rugamintea pentru juristi sa exprime puncte de vedere cu privire la ultima forma a taxei auto, promulgata recent de Presedintele Basescu. Din ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 Darius_babel Darius_babel Buna seara! Am o nelamurire legata de noua taxa de mediu 2013. Am un Logan fabricat in 2005. Eu l-am cumparat de la al 2-lea proprietar in septembrie 2007, ... (vezi toată discuția)
Taxa auto/ 2012 Dg_Marian Dg_Marian Buna ziua! Intentionez sa cumpar o masina care are prima inmatriculare in anul 1993, in Romania, actualul proprietar a cumparat-o in anul 2010, eu, platesc ... (vezi toată discuția)