avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Exista un act normativ care prevede scaderea pragului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Exista un act normativ care prevede scaderea pragului de varsta la care se poate obtine permisul de conducere?

Am vazut la tv ca in 2012 s-a dat o lege in care zice ca permisul de conducere se poate da si la 17 ani dar timp de un an trebuie sa ai obligatoriu un adult cu tine cand conduci?a intrat in vigoare legea?
Cel mai recent răspuns: ContSters235969 , utilizator 23:36, 7 Ianuarie 2012
inca nu este o astfel de lege... probabil ca este doar un proiect
aha...multumesc!
Noul Cod Rutier prevede scaderea pragului de varsta la care se poate obtine permisul de conducere.
Printre amendamentele propuse de Ministerul de Interne pentru Noul Cod Rutier se numara scaderea varstei legale pentru obtinerea permisului de conducere.
Aceasta coincide in prezent cu cea a majoratului, 18 ani, insa in curand este posibil ca si tinerii de 17 ani sa poata urca la volan legal, relateaza observator.ro.
Conditia pentru obtinerea permisului la aceasta varsta este ca timp de un an, pana la implinirea majoratului, tinerii soferi sa fie acompaniati la volan de un adult. Cele 30 de ore de conducere efectuate in perioada efectuarii scolii de soferi nu sunt considerate suficiente.

Noul Cod Rutier se afla momentan in dezbateri la Comisia Juridica de Disciplina si Imunitati a Camerei Deputatilor si mai prevede amenzi de pana la 100 de puncte de amenda si scaderea alcoolemiei legale.


[ link extern ]
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru alcool NicolaeP NicolaeP In data de 29 iunie 2011 mi.a fost retinut permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0.64 ml in aerul expirat.Dupa recoltarea probelor a iesit o alcoolemie ... (vezi toată discuția)
Reglementari noi in materia circulatiei pe drumurile publice, din 2012 Roland Mindrila Roland Mindrila Conduceti responsabil ! De la 1 ianuarie 2012, Codul Rutier debuteaza in noul an cu ceva schimbari. Potrivit unor surse din cadrul Politiei,va scadea ... (vezi toată discuția)
Dispensa de varsta pentru permis de conducere Cristianna Cristianna Buna ziua!Am auzit ca noul cod civil a adus ceva modificari, o dispensa de varsta, pentru a se putea obtine permisul de conducere incepand cu varsta de 16 ... (vezi toată discuția)