avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor pt.mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor pt.mostenire

Buna ziua,
Inainte de a doua casatorie mama mea a cumparat o casa, dupa aceia s-a casatorit. Ea are 1 copil el 1 copil. Dupa decesul mamei cum se imparte proprietatea?
Multumesc,
Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:07, 8 Ianuarie 2012
Dupa decesul mamei dvs, Sotul supravietuitor va avea 1/4 din proprietate pt ca intra in patrimoniul defunctului Casa iar dvs 3/4 in calitate de descendent. Daca Sotul supravietuitor moare inaintea dansei, dvs mosteniti totul la decesul mamei dvs , adica intregul imobil, pentru ca Sotul supravietuitor nu poate fi reprezentat la succesiune si copilul dansului din alta casatorie anterioara nu este ruda cu mama dvs Decat daca l ar fi adoptat.
Multumesc,
Dar ce acte pot face: vanzare cumparare sau donatie?
In timpul vietii mamei dvs puteti face vanzare cumparare fara nicio clauza ca sa nu fie atacat de Sotul supravietuitor ca donatie deghizata si supusa fie raportului fie reductiunii liberalitatii succesive, de asemenea trebuie ca pretul sa fie real, adica sa exista banii pe care ii dati. Donatia ar fi fost mai ieftina ca nu mai plateati impozit pe tranzactie fiind rude de grad 1, insa aceasta este supusa raportului si reductiunii sau sa va faca testament insa si a cesta are acelasi regim ca donatia daca incalca rezerva succesorala a sotului supravietuitor, testamentul ar fi fost cel mai Putin costisitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat este de valabil testamentul? margaretadonnola margaretadonnola mama a mostenit casa parinteasca si vrea sa faca testament sa-mi lase casa mie,(mai am un frate)vreau sa stiu cum poate sa faca sa-mi lase mie tot dar sa poata ... (vezi toată discuția)
Testament Dydy-bum Dydy-bum Detin un apartament si de curand m-am recasatorit.actualul meu sot are un copil major dintr-o casatorie anterioara. Ce drepturi au acestia la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi vand cota Cristina12 Cristina12 Buna ziua.Impreuna cu o persoana care nu este nici un fel de ruda cu mine,detin o locuinta,fiecare avand cota 1/2. Intrebarea mea ar fi daca as putea sa-i fac ... (vezi toată discuția)