Am stat impreuna cu o persoana cativa ani, avem impreuna un copil, intre timp ne-am despartit, dar doresc sa ma implic in cresterea copilului. In ultimii doi ani am putut vedea copilul doar de 4 ori, acesta fiind supravegheat in permanenta de bunica lui (persoana pensionata pe caz de boala psihica - pensionarea este obtinuta conta-cost:D). De fiecare data a trebuit sa ma umilesc in fata fostei pentru a-mi vedea copilul, desi nu exista o hotarare finala a instantei, privind incredintarea minorului. In luna decembrie am primit o citatie, conform careia sunt chemat in instanta. deoarece fosta solcita incredintarea minorului. Desi documentele au ost depuse in august si pana acum au avut loc 2 prezentari, citatia a sosit la mine doar inainte de pronuntarea sentintei, care va avea loc pe 16 ianuarie.
As dori cateva lamuriri, daca este posibil:
1. Pot solicita instantei amanarea sentintei, in virtutea aptului ca mi s-a comunicat chemarea in instanta intr-o perioada in care este cam dificil sa gasesc avocat (ma refer la sfarsitul anului trecut 15-25 decembrie)
2. In ce conditii pot solicita acordarea custodiei comune? Mentionez ca nu am cazier, am un statut social decent, dar statutul financiar mai scartaie...
3. Pot utiliza in instanta faptul ca minorul, desi ar fi trebuit sa ramana in Bucuresti, a fost "exilat" la mama ei? nu mi s-a solicitat acordul pentru schimbarea domiciliului
4. Pot utiliza martori privind contributia mea financiara la cresterea copilului... nu am chitante...
Va multumesc!
Da, daca va aflati la primul termen de judecata se poate amana cauza.
Daca va aflati la al doilea sau al treile termen de judecata nu se va amana din acest motiv al angajarii unui avocat.
Puteti angaja avocatul in ziua judecatii si sa amane el pentru ca a fost angajat in ziua judecatii.
pana in luna decembrie nu am primit nici o citatie.... logic, pentru mne, acesta este primul termen, nu?
mentionez ca reclamanta a spus ca nu stie unde locuiesc... desi stia.... este adresa din buletin...
Custodie copil
ratonu ratat
Ziua buna!
Am si eu o dilema....
Am avut o relatie neoficializata, din care a rezultat un copil....
In timpul relatiei am pierdut locul de munca, fapt ce a ... (vezi toată discuția)