avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calomnia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calomnia

Buna ziua!
Am o vecina care de Craciun a facut un chef cam galagios, motiv pentru care la ora 00:30 i-am trimis un mesaj si am rugat-o frumos sa o lase mai usor ca i-mi trezise copilul (mentionez ca am copil mic in varsta de 1 an).Dupa acest mesaj au inceput sa bata cu pumnii si picioarele in pereti, motiv pentru care atat eu cat si vecinii de sub noi am chemat politia.De atunci cauta motive de cearta.Aseara respectiva m-a sunat invocand faptul ca eu si sotul meu avem ceva cu ea si fiul acesteia ,care tot timpul face mizerie si galagie la scara noastra ,ei locuind la prima scara, si la care bineinteles cand l-am vazut ca arunca mizerii in spatiul verde sau in scara blocului ( a noastra) i-am atras atentia ca nu-i frumos ce face .Intodeauna i s-a vorbit frumos.
Aceasta vecina asera la telefon a inceput sa ameninte ca eu nu stiu cat este ea de nebuna si sa nu ma pun cu ea , iar discutiile au degenarat intr-o cerata cu injurii din ambele parti.I-am inchis telefonul dar a sunat din nou de aceasta data raspunzad sotul meu, acesta cerandu-i sa vorbeasca civilizat dar degeaba ,inchizandu-i si el telefonul.
Dupa toate acestea am primit doua mesaje cum ca ne vedem la tribunal.
Ce pot sa fac in acest caz?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: veracuciula , utilizator 14:55, 9 Ianuarie 2012
Infractiunea de calomnie nu mai este reglementata de Codul penal. Daca doamna v-a adus amenintari, puteti face plangere penala pentru infractiunea de amenintare. De asemenea daca deranjeaza linistea locatarilor, puteti suna la 112, urmand sa se deplaseze un echipaj al politiei la fata locului care o poate amenda pe aceasta vecina. Amenintarea doamnei cum ca va veti vedea la Tribunal este una puerila si nu trebuie sa o luati in seama. Cum v-am spus daca v-a amenintat puteti face plangere penala, insa va trebui sa dovediti amenintarea.
Va multumesc pentru raspuns. Eu personal nu am de gand sa fac plangeri de genul acesta.ea este cea care ameninta cu tribunalul.Am mesajul pe telefon caci a fost facuta amenintarea atat verbal cat si scris printr-un sms.
Eu sunt o persoana caruia ii place sa traiasca in liniste si ordine ,motiv pentru care i-am masuri in acest sens.
Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa depun plangere impotriva fostei sotii pentru amenintare si santaj? Gherman Adrian Gherman Adrian buna ziua am urmatoarea intrebare, prin sentinta definitiva am primit si eu si sotia copilul minor spre incredintare , sotia ma tot ameninta ca nu il voi mai ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu mesaje pe telefon Subcinschi Subcinschi De cateva zile sunt amenintata prin mesaje- sms pe telefon.....cum procedez. Ce trebuie sa fac. Imi este frica pentru mine si familia mea. Multumesc! (vezi toată discuția)
Pisica moarta la usa mea Costica33 Costica33 Azi dimineata cand dau sa ies din apartamentul meu, la usa era un colet mare in staniol, cu funda rosie. Cand dau sa ma uit ce e, inauntru o pisica moarta ... (vezi toată discuția)