avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot sa depun plangere impotriva fostei sotii pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot sa depun plangere impotriva fostei sotii pentru amenintare si santaj?

buna ziua
am urmatoarea intrebare, prin sentinta definitiva am primit si eu si sotia copilul minor spre incredintare , sotia ma tot ameninta ca nu il voi mai vedea daca nu il iau in weekend, ma tot ameninta si ma santazeaza cu asta.
va rog sa ma indruma-ti pot depune plangere contra ei?
imi iubesc enorm copilul si de cate ori pot il iau la mine dar cateodata nu pot.
cunoasteti ceva legal ca sa nu mai fiu hartuit de ea ?
Am ajuns aici din pacate dupa 14 ani
am mesajele pe telefon de la ea.
pe acest site intodeauna am primit informatii bune care mau ajutat si va multumesc dar am nevoie de ajutorul vostru
Adica ce doreste sotia dvs. , ce va cere, sa luati copilul la dvs. conform programului stabilit prin hotarare?
Inteleg ca nu va puteti exercita intotdeauna acest drept, insa acest lucru nu poate conduce la o asemenea masura, adica interdictia de a va vedea copilul . Nimeni nu este obligat sa-si exercite un drept. Insa obligatiile putem fi constransi sa ni le indeplinim.
In opinia mea lucrul cu care va ameninta sotia este doar o sicana. Din punct de vedere penal el nu prezinta relevanta acum, nefiind intrunite elementele unei infractiuni, astfel incat o eventuala plangere nu va avea sanse .
Daca totusi se va intampla sa fiti impiedicat sa va vedeti copilul,in mod repetat, atunci ati putea depune plangere , in temeiul art 307 Cod penal , respectiv, Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului:

Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
sunt hartiut si amenintat in continuu cu asta nu e prima oara eu nu imi doresc decat sa termine dar cu ea nu se poate pot depune plangere sau nu , copilul e tot ce mi-a ramas
prin hotarare ni s-a incredintat amandoura nu am cerut separat program si eu nu pot uneori sa-l iau am si eu probleme dar imi iubesc copilul mai mult ca propria viata. dupa divort am nevoie de liniste pentru asta apelez la voi
Cel mai bine cereti un program de vizitare daca nu va intelegeti sub acest aspect. Sunt sigura ca acest copil nu ar vrea ca parintii sa depuna plangeri penale impotriva lor sau mai rau, mama sa primeasca o pedeapsa. Aceste lucruri pot marca un copil.
Incercati o varianta mai putin dura impreuna cu sotia.
Mult noroc!
eu nu vreau numai liniste am suferit destul din cauza divortului exista o cale sa depun plangere la politie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie tecar_petruta tecar_petruta in urma divortului ,cumnata mea a famas cu copilul de 3 ani . Aceasta face tot posibilulsa-l desparta pe copil de tatal sau. de mentionat ca atat tatal cat si ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie nu mai imi da voie sa vad copilul MURESAN CLAUDIU MURESAN CLAUDIU revin,pe scurt, cu o alta speta. Am o hotarare jude catoreasca definitiva in care imi este stabilit un program de vizitare a copilului meu, aflat in grija ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei sentinte a.abi24 a.abi24 cui trebuie sa ma adresez ? fosta sotie nu respecta programul de vizita a copiilor stabilit prin sentinta, nu ma lasa sa iau legatura cu iei ? (vezi toată discuția)