avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

In urma cu aproape 2 ani am avut un accident de circulatie cu victime !Eu ma aflam la volanul masinii mele iar pe aceeasi directie de mers, se deplasa un vehicul cu tractiune animala care,in timp ce eu il depaseam,a virat brusc stanga,fara sa se asigure. In urma verificarilor facute de politia rutiera,a rezultat vinovatia carutasului insa acesta a fost internat in spital cu fractura de sold. Eu aveam asigurare casco la masina si am bagat-o la reparat pe cheltuiala asiguratorului!Asigurarea mi-a facut masina!Cand a iesit din spital victima a mers la IML si a primit certificat medico-legal cu 7 zile spitalizare si 55 zile de ingrijiri medicale!Dupa un an si jumatate,am primit citatie de la Biroul Rutier,ca sa ma prezint,in calitate de invinuit,pentru solutionarea dosarului. A venit victima cu mine la politie si a dat declaratie ca nu are pretentii la nimic din partea mea cu exceptia cheltuielilor de spitalizare,pe care eu m-am obligat sa i le platesc daca acestea vor exista!Toate bune si frumoase pana aici! La vreo 3 luni dupa asta, firma de asigurari casco a dat victima accidentului in judecata pt recuperarea banilor pe care i-a platit pt reparatia masinii mele la service!Victima nu este de acord sa plateasca.Acum intervine marea problema!Victima a venit la mine si mi-a zis sa platesc eu acei bani pe reparatia masinii ,iar daca nu platesc o sa ceara redeschiderea cazului de la accident si o sa fiu cercetat penal!
Vin cu intrebarea la d-voastra ,daca se mai poate redeschide un caz dupa ce victima a declarat ca nu are nicio pretentie materiala sau morala!Ce ma sfatuiti sa fac?Sa platesc acei bani la asigurare?Eu mi-am platit ratele la asigurare si nu cred ca ar fi normal sa platesc tot eu reparatia masinii fiind asigurare casco!
Cel mai recent răspuns: 2809clau , utilizator 21:42, 10 Ianuarie 2012
Lulica, Cum n-are nici un amestec?
Daca accidentul s-a produs intre masina si caruta? Iar carutasul azi afla despre aceasta suma enorma de 280 milioane. Nu are dreptul sa ceara daca apar elemente noi legate de acel accident?
Daca nu au trecut 3 ani de la deschiderea dosarului de dauna,societatea de asigurari este obligata sa va despagubeasa ,inclusiv spitalizarile,..tot pe baza politei rca care o aveati,nu are legatura cu casco.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala Zagoni Zagoni Buna! Pe data de 16.09.2013, ora 20:30 seara am avut un accident rutier, lovind o caruta neiluminata din spate cu autoturism, pe un drum judetean, in afara ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe de din cauza unei carute nesemnalizate Cata Goagea Cata Goagea Buna seara Acum aproximativ o luna am avut un accident pe DE 78 la cativa km de Caracal! Am intrat in depasire, m-am asigurat ca nu vine nicio masina, dar ... (vezi toată discuția)