avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Art. 11 din OUG nr. 111/2010, modificat de la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Art. 11 din OUG nr. 111/2010, modificat de la 01.01.2012. Ce vrea sa zica?

Va rog sa-mi explicati ce vrea sa zica art. 11 din OUG 111/2010, asa cum a fost modificat la 01.01.2012.
Ma intereseaza in mod direct, deoarece eu urmeaza sa nasc dupa 1 martie 2012.
Va rog sa ma ajutati.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 14 Ianuarie 2013
Nici eu nu inteleg rostul acestei prevederi. De fapt, este atat de ciudat formulata, incat e greu sa intelegi ce vrea sa zica. In fine...eu doresc sa stau cei 2 ani integral, iar sotul meu nu are nici o intentie de a-si lua o luna de ccc. Sper sa nu ne incurce cu nimic aceasta prevedere.
In alta ordine de idei, astept cu nerabdare HG de modificare si completare a Normelor de aplicare a OUG 111/2010, deoarece, dupa cum va ziceam, m-a speriat foarte tare stirea cum ca, daca detii in proprietate o casa si masina nu vei beneficia de indemnizatie. Mi se pare nedrept! Eu am platit masina aia in leasing, de mi-au iesit ochii cu atatea rate, am reusit in sfarsit sa o achit, o masina din 2005, apoi bunicii mei mi-au facut ctr de vz-cump pe o casa la curte veche pt ca asa au dorit ei, si din cauza asta, eu sa nu pot sa stau acum cu bebelusul meu acasa 2 ani, beneficiind de indemnizatie, in conditiile in care cotiziez lunar la stat. Chiar nu mi se pare corect!! Si ma gandesc ca sunt multe persoane in aceasta situatie.
Multumesc
Buna ziua dl Valeriu. Din ce am vazut eu, s-au completat Normele metodologice de aplicare a OUG 111/2010, prin HG 57/2012.
1. In HG 57/2012, la art. art. 4, inteleg ca sotul meu poate ca, in cadrul concediului meu de 2 ani, sa stea si el o luna in CCC. Daca nu doreste acest lucru, concediul meu de 2 ani se va scurta cu o luna ( adica, daca eu nasc in martie 2012, o sa incep serviciul in februarie 2014 corect??).
2. Apoi, nu inteleg de ce la art. 4 alin 8 din HG 57/2012 se prevede ca, daca nu doreste concediul de o luna, trebuie sa anunte acest lucru cu cel putin 60 zile inainte ca bebe sa implineasca 1 an? Eu stau 2 ani, de ce trebuie sa anunte pana cand implineste bebe 1 an?
3. De asemenea, nu inteleg ce vrea sa zica art. 4 alin. 9 din HG 57/2012. Daca aveti bunavointa sa-mi explicati si mie...
4. Daca eu nasc in martie 2012 si intru in concediu de maternitate din februarie 2012, o sa intru in concediu CCC abia incepand cu luna iunie 2012?
5. Din ce luna pot sa depun/primesc alocatia de 200 lei?
6. Inteleg ca indemnizatie ccc nu este afectata de ce si cate bunuri detii in proprietate, atat timp cat sunt platite taxele si impozitele la zi.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
1. Inca nu am intrat in posesia HG 57/2012 asa ca nu stiu ca sa va raspund deocamdata.
2. Daca aveti HG 57/2012 (in word) va rog sa mi-o trimiteti si mie pe adresa de e-mail sau dati-mi un link unde o pot gasi in acest format.
Hotărâre nr. 57 din 30.01.2012, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 82 din 01/02/2012,
pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 50/2011, a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, şi a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 38/2011

[ link extern ]
Buna ziua, as dori si eu mai multe informatii in legatura cu aceasta hotarare de urgenta. Urmeaza sa nasc luna aceasta, intentionez sa stau in CCC 1 an. Cf aceste hotarari sotul este obligat sa stea si el o luna acasa, sau exista posibilitatea de a nu sta? De exemplu, in cazul in care doresc sa ma intorc mai devreme la munca pentru stimulentul de insertie, el este totusi obligat sa sta acasa?

Multumesc anticipat,

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie vs luna celuilalt parinte Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, In timpul CIC 2 ani, o salariata realizeaza venituri -> beneficiaza de stimulent de insertie. Copilul s-a nascut in 12.07.2014, ea si-a reluat ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului AndreeaB28 AndreeaB28 Buna ziua. sunt in concediu de crestere a copilului din luna martie a acestui an. incepand cu ianuarie 2014 as dori sa ma intorc la serviciu. am optat pentru ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Ralucanda Ralucanda Buna ziua, Copilul meu s-a nascut in 23.02.2014 si eu in 22.01.2015 mi-am reluat activitatea pentru a benificia de cei 500 lei/luna pana la implinirea ... (vezi toată discuția)