Va rog sa-mi explicati ce vrea sa zica art. 11 din OUG 111/2010, asa cum a fost modificat la 01.01.2012.
Ma intereseaza in mod direct, deoarece eu urmeaza sa nasc dupa 1 martie 2012.
Va rog sa ma ajutati.
Multumesc
poate incepe sau este obligatoriu sa inceapa......... pana la intrarea in vigoare a acestei ordonante putea sa inceapa munca cu 1 saptamana inainte de implinirea varstei de 1 an si primea acel stimulent .
1. Pana la 01.01.2011 exista OUG 148/2005 unde exista doar posibilitatea de a intra in CCC pana la 2 ani.
2. - Daca reluai activitatea inainte de a implini copilul 2 ani beneficiai de un stimulent de 100 lei lunar pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
- De aceasta prevedere beneficiaza si acum persoanele care au nascut inainte de 01.01.2011.
sotia mea naste peste 10 zile, opteaza pentru un an , eu nu indeplinesc conditiile de cotizare pentru a intra in ccc , cu cat timp inainte de implinirea varstei de 1 an este obligata sa inceapa serviciul pentru a beneficai de stimulentul de insertie ? multumesc
Daca solicita stimulentul cu trei luni de zile inainte de implinirea varstei de 1 an , atunci concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului nu se mai reduc cu o luna.
Prin urmare, trebuie sa reveniti la munca cu trei luni de zile inainte de implinirea varstei de 1 an ...