Va rog sa-mi explicati ce vrea sa zica art. 11 din OUG 111/2010, asa cum a fost modificat la 01.01.2012.
Ma intereseaza in mod direct, deoarece eu urmeaza sa nasc dupa 1 martie 2012.
Va rog sa ma ajutati.
Multumesc
Va multumesc pentru raspuns!
Din punctul dvs.de vedere, considerati ca ar fi suficienta o adeverinta de la AJPIS din care sa rezulte ca tatal (trecut pe certificatul de nastere) nu a avut venituri impozabile in perioada de 12 luni anterioare nasterii copilului? Imi poate fi mie eliberata o astfel de adeverinta avand in vedere ca noi avem domiciliul in judete diferite?
AJPIS nu are nicio legatura cu adeverinta respectiva ..
Intr-un alt topic ati mentionat ca tatal este in strainatate , ceea ce nu inseamna ca nu realizeaza venituri ...
Acum mentionati faptul ca tatl locuieste in alt judet ...????
Care este adevarul ???
Imi pare rau daca s-a inteles gresit, dar tatal este cetatean roman, cu domiciliul stabilit in Romania. In perioada de 12 luni anterioara nasterii copilului nu a realizat venituri impozabile pe teritoriul Romaniei, fiind plecat de cativa ani in strainatate, neincadrandu-se astfel in prevederile art.2 din OUG 111/2010.
Avand in vedere cele prezentate, va rog sa ma lamuriti daca, potrivit legii,trebuie sa renunt la o luna din CCC si sa-mi reiau activitatea inainte cu o luna de implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Va multumesc!
Nu este obligatoriu sa realizeze venituri impozabile in Romania .. in acest sens, vedeti art.2 alin.6 din OUG nr.111/2010:
(6) În vederea acordării drepturilor prevăzute la alin. (1), persoanele care au realizat activităţi
profesionale în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state care aplică prevederile
Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială şi ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, denumit în continuare Regulament, beneficiază de totalizarea perioadelor de activitate realizate în aceste state în condiţiile prevăzute de acesta.
Aveti dovada ca tatall nu realizeaza venituri in strainatate?