avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Notiunea de \"afin\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Notiunea de "afin"

Va rog sa-mi spuneti care este sensul juridic al termenului "afin".
Ma intereseaza in primul rand sa stiu daca nasul de casatorie este afin cu finul sau, in cazul in care nu exista casatorii intre membri ai familiilor lor.

Acest termen este folosit in documentul de mai jos, in mai multe locuri, de exemplu pe pagina 102.
[ link extern ]
Exista si alte institutii prin care s-ar putea inlatura situatii de acest gen, cum ar fi abtinerea judecatorului ori, in caz ca acesta nu se abtine, recuzarea lui, de catre partea interesata.
Printre motivele recuzarii s-ar putea retine de pilda faptul ca ,, - Exista imprejurari din care rezulta ca este interesat sub orice forma el, sotul sau vreo ruda apropiata;Sau ,, A primit liberalitati de la una dintre parti, avocatul sau mandatarul acesteia,,.
Cunoscut fiind faptul ca, dincolo de faptul ca acest tip de relatii , nas-fini de cununie sau botez nu ar putea produce efecte juridice, totusi, in popor , intre acese persoane se creeaza o legatura spirituala .In afara de aceasta ei se mai si ,,cadorisesc,, , isi fac diverse servicii reciproc, daca au ocazia, astfel ca s-ar putea invoca un astfel de motiv de recuzare.Depinde insa daca se aproba , instanta fiind in unele cazuri suverana in a decide...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grade de rudenie intre cumnati danabra danabra ce grad de rudenie este intre sotul meu si sotul surorii mele, la fel si intre sotul meu si parintii mei (vezi toată discuția)
Este corecta eliminarea martorului pe motiv de afinitate ? stroe maqrcel stroe maqrcel Am un proces de contestare a unui act de intretinere si martorul principal a fost respins pe motiv de rudenie prin afinitate.Gradul ar fi: eu(nepotul ... (vezi toată discuția)
Gradul de rudenie ContSters40598 ContSters40598 Ce grad de rudienie are sora bunicii mele? Gradul III de rudenie? Hmmm..am cam uitat cum e cu astea..si ma doare tare la audirea unor martori! Multam!:coffee: (vezi toată discuția)