avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept asupra apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept asupra apartament

Fostul meu sot s-a recasatorit, are un copil minor, si in timpul casatoriei a achizitionat cu sotia un apartament. In actul de vanzare cumparare se spune ca sotia a contribuit cu 26% iar diferenta de 74% se dobandeste ca bun comun in cote egale. Sotia dobandeste in total 63% iar restul de 37% ii ramane sotului.
Sotia intentioneaza sa divorteze si cere instantei atribuirea apartamentului achizitionat. Intrebarea este daca fostul meu sot mai are vreun drept asupra apartamentului achizionat in timpul casatoriei ? In cazul decesului fostului sot copilul nostru are dreptul la cota parte din bunurile tatalui, printre care si apartamentul achizitionat in aceasta casatorie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 13:19, 12 Ianuarie 2012
Daca instanta va atribui apartamentul actualei sotii cu plata unei sulte fostului dvs sot pentru cota sa din apartament, la eventualul deces al sotului dvs in masa succesorala nu va intra si acest apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)
Partaj bun comun MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea In timpul casatoriei am cumparat un apartament prin credit bancar, aflat in derulare din octombrie 2009 al carui titular sunt numai eu, sotul fiind numai ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei Viorel Namesnic Viorel Namesnic Buna, am asa o situatie si poate ma puteti ajuta. Sunt singurul copil la parinti, care au divortat cand aveam eu 2 ani,acum am 24. Intre timp, tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)