avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... INREGISTRARI CONTABILE-REEVALUARE CLADIRI
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

INREGISTRARI CONTABILE-REEVALUARE CLADIRI

In raportul de reevaluare evaluatorul a inregistrat si tva. Imi poate spune cineva cum trebuie sa fac inregistrarea contabila? Cand fac 212=105 cum pun in evidenta si TVA-ul inregistrat in raport?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucia Pitaru , Contabil 21:51, 12 Ianuarie 2012
raportul de reevaluare ptr ce a fost facut ?
deoarece in conformitate cu OMEF 3055/2009 privind reglementarile contabile, reevaluarile efectuate in scopul vanzarii nu se inregistreaza in contabilitate. Conform pct 122 din OMEF 3055/2009 , se inregistreaza in contabilitate numai reevaluarile efectuate in scopul stabilirii valorii imobilului la sfarsitul exercitiului financiar, pentru reflectarea corecta, la valoare justa a imobilelor in situatiile financiare, in situatia in care in politicile contabile s-a stabilit prezentarea imobilelor la valoare justa si nu la cost istoric.
altfel nu vad ce cauta tva-ul intr-un raport de reevaluare
Reevaluarea s-a facut in exclusivitate pentru stabilirea impozitului pe cladiri.
Atunci cind se face o reevaluare in scop fiscal (pentru a evita majorarea impozitelor locale) a unei cladiri nu se ia in calcul TVA-ul. Exista cazuri in practica, de exemplu la due dilligence 9cind se vide un business sau o grupa de active) cind se calculeaza si TVA, dar numai in scop de fundamentare a unui buget de achizitie. In cazul dvs., ori evaluatorul a fost gresit informat de scopul evaluarii ori exista o inadevertenta in ceea ce priveste evaluarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de evaluare cladire Total Contabilitate Total Contabilitate Buna ziua, Am un raport de evaluare pentru un apartament prin care valoarea din contabilitate a fost redusa la valoarea de piata. Cheltuiala pe care o ... (vezi toată discuția)
Achizitie depozit - firma neplatitoare de tva dana_1985 dana_1985 Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu o monografie contabila pt. o firma neplatitoare de tva ,care a achizitionat un depozit in val. de 70000 lei. Dar la firma ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire cu indice de inflatie doina-marieta doina-marieta Buna ziua , va rog sa-mi spuneti daca este corecta inregistrarea reevaluarii unei cladiri cu indicele de inflatie : val. de inventar cladire : ... (vezi toată discuția)