avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inchidere SRL-D care beneficiaza de scutire de CAS
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inchidere SRL-D care beneficiaza de scutire de CAS

Buna ziua,

Am un SRL-D deschis din aprilie 2011. Beneficiez de scutire de cas pentru 2 persoane. Vreau sa inchid firma si nu stiu ce trebuie sa fac.

Din cate am inteles de la OTIMMC sunt primu din tara care inchide un SRL-D care beneficeaza de scutire de CAS.

Multumesc de ajutor.

PS: Vreau sa fie un fel de tutorial pentru cei care mai sunt in situatia mea.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 14:42, 13 Ianuarie 2012
Nu am avut soc.cu SRL D dar am cautat si am gasit deocamdata,sper sa va fie de folos
oug 6/2011
Art.9
(1) Facilitatile acordate prin program se considera acordate necuvenit si se recupereaza potrivit legii in urmatoarele situatii:
a) cand calitatea de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant a fost pierduta in conditiile art. 6 lit. b) si c);
Art. 6
(1) Calitatea de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant se pierde, prin efectul legii:
c) la data la care activitatea microintreprinderii apartinand intreprinzatorului debutant a incetat voluntar sau cand a fost declansata procedura de insolventa;
(2) In termen de cel mult 45 de zile lucratoare de la pierderea calitatii de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant, societatea comerciala respectiva are obligatia sa procedeze la schimbarea denumirii potrivit prevederilor art. 36 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 4
In afara obligatiilor stabilite prin actele normative in vigoare, aplicabile oricarui operator economic, microintreprinderea apartinand intreprinzatorului debutant are si urmatoarele obligatii specifice: b) sa angajeze cu contract de munca pe durata nedeterminata si sa mentina in activitate cel putin 2 salariati de la momentul obtinerii facilitatilor prevazute la art. 5 lit. a) si/sau
b) si/sau c) pana la pierderea calitatii de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant;
Art.9
(2) Sumele care rezulta din recuperarea facilitatilor acordate prin program, cu exceptia sumelor rezultate din executarea garantiilor acordate de F.N.G.C.I.M.M., au regimul juridic de creante fiscale. Pentru recuperarea acestora se aplica, in mod corespunzator, dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Calculul sumelor datorate, cu exceptia cazului prevazut la alin. (1) lit. d), se efectueaza de catre A.I.P.P.I.M.M. in termen de 30 de zile de la data pierderii calitatii de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant.

Art. 10
(1) Inscrisurile intocmite de A.I.P.P.I.M.M. prin care se individualizeaza sumele de recuperat exprimate in moneda nationala constituie titluri de creanta si cuprind elementele actului administrativ fiscal prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Creantele individualizate in aceste titluri au regimul creantelor fiscale.
(2) In termen de 15 zile de la data intocmirii, titlul de creanta se comunica debitorului, care are obligatia de a efectua plata sumelor datorate in termen de 30 de zile de la data comunicarii titlului de creanta, in contul indicat in cuprinsul acestuia.
(3) Titlurile de creanta impreuna cu dovada comunicarii acestora se transmit organelor fiscale competente subordonate Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in vederea inscrierii debitului in evidente dupa expirarea termenului de contestare pentru titlurile de creanta necontestate sau dupa ramanerea definitiva a acestora in sistemul cailor administrative de atac ori dupa pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.
(4) Titlurile de creanta se pot contesta la organul emitent, in conditiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
(5) Titlul de creanta constituie titlu executoriu la implinirea termenului de 30 de zile de la data scadentei.
Art. 11
Pentru neplata la scadenta a sumei inscrise in titlul executoriu, beneficiarii prevazuti la art. 5 datoreaza obligatii fiscale accesorii conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu ziua urmatoare datei si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire cas srl-d elenailie elenailie Buna ziua, as vrea sa stiu cat timp este o SRL-D infiintata in mai 2013 scutita de plata CAS ? Multumesc , o zi buna! (vezi toată discuția)
Srl-d nu și-a schimbat denumirea în srl Birsan Beatrice Birsan Beatrice Bună ziua, Care este sancțiunea pentru un SRL-D care nu și-a schimbat denumirea in SRL la expirarea celor 3 ani de la data înființării? (vezi toată discuția)
Conditii pentru a fi srl-d catalinapr catalinapr Este adevarat ca daca nu faci angajari la cel tarziu 60 de zile de la infiintarea srl- d, iti pierzi statutul de debutant? (vezi toată discuția)