avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitate conform CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitate conform CCM

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti si mie daca salariul mediu pe unitate acordat conform CCM angajatelor care au nascut, se plateste angajatei in suma bruta sau neta ? Am inteles ca nu este un venit salarial deci nu este impozabil, dar cum ramane cu restul contributiilor ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 22 Octombrie 2008
Buna. Eu stiu ca se plateste in suma bruta, el avand titlul de salariu, dar este un ajutor dat mamei sau tatalui (daca mama nu realizeaza venituri). Se plateste pe dispozitie de plata, deci nu se platesc contributiile la acea suma.
Laura Old a scris:

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti si mie daca salariul mediu pe unitate acordat conform CCM angajatelor care au nascut, se plateste angajatei in suma bruta sau neta ? Am inteles ca nu este un venit salarial deci nu este impozabil, dar cum ramane cu restul contributiilor ?
Va multumesc

Potrivit dispozitiilor Codului Fiscal , ajutoarele pentru nastere sunt venituri neimpozabile. CCMN nu distinge intre a acorda un salariul mediu net pe unitate sau salariul mediu brut pe unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 51 lit c- din ccmn vasiur vasiur Buna ziua! Cum se pune in aplicare art 51 din CCMN: ART.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de ... (vezi toată discuția)
Art 55, lit c, ccm lnn ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca sunt multe discutii pe tema salariului mediu pt mamici. As vrea sa recapitulez aceste informatii de pana acum, pentru a fi sigura ca nu gresesc. Va ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)