avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie CCC

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un calcul al indemnizatiei CCC. Stiu ca se socoteste 75%din media veniturilor din ultimele 12 luni, insa, cumnatei mele de ex, la un salariu net de 1500 lei, primeste o indemnizatie de 800 lei.
De ex, la un salariu net de 3000 lei, o persoana care alege sa stea in CCC 2 ani, cati bani primeste lunar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:38, 17 Ianuarie 2012
1. - Trebuie sa ne dati media venitului net asa cum reiese din adeverinta de venituri nete depusa la dosarul pentru indemnizatia pentru CCC.
- Poate salariul de 1500 lei este pe o perioada mai mica decat cele12 luni anterioare nasterii copilului.
- Apoi a mai fost si perioada de concediu prenatal unde a avut un venit mai mic, poate a mai avut si alte concedii medicale in cele 12 luni.

2. Daca aveti nelamuriri asupra modului de calcul va adresati Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale cea care a calculat, aproba si plateste aceasta indemnizatie.
Spre ex, media venitului net este 3000 lei. Acesta este salariul mediu incepand cu luna februarie 2011, iar bebelusul se naste in martie 2012. Concediul prenatal incepe la data de 20 Februarie 2012. Din ce am inteles de la resurse umane, pe perioada concediului prenatal, primesc tot 3000 lei, deoarece nu se plateste nu stiu ce impozit la stat, iar procentul de 85% se calculeaza la brut.
Astfel, intrebarea e, daca aleg sa stau 2 ani, primesc maxim de 1200 lei?
Multumesc
1. Daca alegeti varianta cu CCC pana la 2 ani indemnizatia pentru CCC va fi de minimum 600 lei si maximum 1200 lei.

2. Daca alegeti varianta cu CCC pana la 1 an indemnizatia pentru CCC va fi de minimum 600 lei si maximum 3400 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil New_lexa New_lexa Buna ziua, Eu am fost in CCC pana in mai 2012, am revenit la serviciu si in decembrie 2012 am nascut cel de-al doilea copil! Cum mi se va calcula indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului in functie de optiune andreeaserban andreeaserban As dori sa stiu daca in cazul unei pers cu salariu de 1200 lei indemnizatie ptr crestere copil este aceeasi fie ca isi alege un an sau doi?Iar in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil iuliana c. iuliana c. Buna ziua, imi puteti spune cat as primi indemnizatia pentru crestere copil daca sunt angajata cu 2 ore? (vezi toată discuția)