avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită se poate executa silit o cota parte dintr-o succesiune?
Discuție deschisă în Executare silită

se poate executa silit o cota parte dintr-o succesiune?

a murit tata in anul 2009 si s-a facut succesiunea pentru apartamentul pe care il avea in proprietate.50% mama,iar ceilalti 50% s-au impartit in cote egale indivizibile la ceilalti 4 copii, eu fiind unul dintre ei.Pe data de 2 dec 2011 am primit o somatie de plata de la un executor judecatoresc,sa platesc suma de 5000 de lei in termen de o zi,daca nu se va trece la executarea silita :sorry:.Specific ca nu am nimic pe numele meu.nici cont bancar,nici nu lucrez,decat aceasta cota parte.Aceasta suma nu am s-o pot plati niciodata, fiind enorm de mare.Este vorba de un contract de telefonie care nu a fost platit.Intrebarea mea este daca executorul judecatoresc poate executa silit cota parte indivizibila pe care o detin din acest apartament ?vor avea probleme mama si fratii mei din cauza mea?Va multumesc din suflet pentru raspunsuri!mariana
partea mea valoreaza aprox. 4000 eur.am sa urmez sfatul dumneavoastra.mai stau sa vad ce se intamplam.in acest timp mai strang o parte din bani.o singura intrebare mai am.cum imi dau seama ca a gasit executorul cota mea parte?ma da in judecata si imi cheama familia la tribunal pentru iesirea din indiviziune?va multumesc
N-am inteles de ce mama dv a mostenit 50% si dv, cei 4 frati 50%. Sau, asa a fost vointa dv, a fratilor.
Din cate stiu eu, mama dv mosteneste 25%, adica 4/16 parti, dv fratii 3/4 din mostenire, fiecare dintre dv avand cate 3/16 parti.
Executorii judecatoresti apartin aceleiasi Curti de Apel- Iasi, deci pot efectua executarea silita, chiar daca dv locuiti in iasi iar executorul este din Vaslui;
Angajati sau consultati un avocat pt ca executarile silite sunt destul de complexe: trebuie vazut titlul- daca este in termenul de executare, trebuie vazut daca creditorul a depus insistente pt recuperarea debitului fara sa lase sa treaca mai mult de 6 luni, daca somatia a fost trimisa cu AR, etc.
Spuneti ca s-a dezbatut mostenirea. Pai, cum s-a dezbatut daca spuneti ca sunteti in indiviziune?
Daca apartamentul nu este pe numele dv, atunci creditorul poate cere instantei sa iesiti din indiviziune si, in caz de castig, sigur instanta va va da dv apartamentul urmand ca dv sa dati sulta celorlalti.
De aceea, nu neglijati; penalizarie cresc cu fiecare zi. ANGAJATI SAU CONSULTATI UN AVOCAT. Poate gaseste ceva si va scapa, daca nu de toata datoria, macar de o parte.
va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobil in coproprietate nicollette nicollette sotul meu a luat un credit fara garantii acum 3 ani nu am mai putut plati ,ratele crescand foarte mult am facut o sesizare la opc dar ei nu ne-au anuntat ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita -licitatie apartament- dezbatere mostenire mrbigrama mrbigrama Buna seara, Apelez la experienta D-vs poate ma puteti ajuta sa aflu mai multe detalii: Dorind sa ma inscriu la o licitatie publica a unui apartament, am ... (vezi toată discuția)
Vreau să dezbat succesiunea părinților dar sora mea nu e de acord. cum pot să-mi iau partea mea de moștenire și ce cheltuieli implică asta din partea mea? geoman geoman Buna ziua,doresc sa stiu ce trebuie sa fac in legatura cu o mostenire fiind compusa dintr-un imobil si 5 ha. pamant noi suntem doi frati, eu si o sora, am ... (vezi toată discuția)