avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul salariu pentru concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul salariu pentru concediu medical

Am si eu o intrebare referitoare la plata concediului medical. Sunt in medical pentru doua saptamani, din cauza unei traheo-bronsite cu complicatii. Pe prima hartie de CM imi scrie codul de la Urgente medico-chirurgicale, vineri dr de familie a considerat ca nu m-am refacut si mi-a mai dat inca o saptamana de CM. Pe a doua hartie nu mai scrie niciun cod, asistentele care mi-au completat CM mi-au spus doar ca este continuare la primul certificat medical.
La serviciu mi s-a spus ca doar primul Certificat medical il poate lua ca urgenta si platit cu 100%, iar cel de-al doilea il vor plati cu 75%. Este corect?
Nu am mai fost in medical de a caruta de ani, si nu stiu care este baza de calcul...eu acum am salar fix de 2500 brut /luna(nu am sporuri, am doar deducerea personala si cea pt un copil) Cat pierd la salariul net cu concediul acesta medical pe 2 saptamani? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:11, 13 Martie 2010
eu am salariul de 1150 ron brut fara alte sporuri
din care 10% se opreste garantie
si50 ron retineri inventar
in perioada 08-02-2010si28-02-2010 am avut concediu medical
din care prima saptamana cu 100%
si a luat salariul in mana pe februarie de 592 ron
INTREBARI:
ESTE OK?
cum se calculeaza?
se opreste CAS in con med?
ce nu se opreste
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
MARIUS_MANOLE, utilizator
Baza de calcul a indemnizaţiilor se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical din prima zi de angajare cris-gabi cris-gabi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: In data de 28 septembrie am angajat o persoana (am semnat contractul de munca), iar in 29 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cristi1446 cristi1446 Care este procentul cu care se plateste un concediu medical in urma unei interventii chirurgicale(apenticita)?Care este perioada la care se aplica procentul? (vezi toată discuția)
Plata cm danut30 danut30 daca intr-o luna am efectuat norma aferenta pana pe data de 25 ,si incepand cu data de 26 sunt in concediu medical ,cum voi fi platit ? (vezi toată discuția)