avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale NU AM VOIE SA INCASEZ FACTURILE CU CEC SAU BO?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

NU AM VOIE SA INCASEZ FACTURILE CU CEC SAU BO?

Am un magazin cu vanzare en detail de produse electronice.De regula vand cu factura si emit bon de casa.Se intampla insa sa vand si catre firme care nu platesc cash.Primesc BO sau CEC.Azi a venit un inspector de la primarie, care se ocupa de disciplina financiara:stunned: si printre altele mi-a rasfoit facturierul si a vazut ca pe unele facturi scrie ca se incaseaza cu BO sau CEC.Mi-a explicat ca nu am voie sa incasez decat cash.Nu am voie sa incasez facturile cu BO sau CEC.Mi s-a parut o stupizenie!Va reveni maine ca sa ii prezint certificatul constatator de la Reg.Comertului din care sa reiasa ca am in obiectul de actv si comert en gros, altfel ma amendeaza ca am acceptat plata ce CEC.
Exista asa ceva in legislatie?#-o
Cel mai recent răspuns: mulinita , utilizator 10:10, 26 Octombrie 2008
ambele parti gresesc.reglementarea legala este aceea ca atat timp cat esti comerciant en dettail nu poti sa faci comert en grros pe aceeasi gestiune deci trebuie sa ai o alta gestine.atunci pentru gestiunea en detail cpoti sa incasez cum vrei dar esti obligat sa eniti bon de casa si pentru cec sau bo.este exact ca la incasarea cu cardul ala de la primarie e tampit caci nu stie ce zice.pentru detalii poti sa ma contactezi luni pe 0751100602.pentru o gestiune fara probleme ara trebui sa ai un program precum win mentor
Conform spuselor inspectorului de la primarie, stiti care este diferenta intre comert en gros si en detail?Modul de incasare al marfii.Citez:,,Daca incasezi cu bon de casa este comert en detail, daca incasezi cu orice altceva, respectiv chitanta, op, bo, cec, se numeste ca faci comert en gros.Nu conteaza cantitatea vanduta sau cui vinzi.\'\'
L-am intrebat cum ramane cu ordonanta 99/2000 unde sunt definite cele doua sintagme.Mi-a raspuns ca el nu are de gand sa ma amendeze dar daca insist pe idee poate sa-mi faca proces verbal de amenda si nu am decat sa-l contest in instanta si acolo voi vedea care este interpretarea exacta a legii.:( Si oricum mi-a dat prea multa consultanta, el are menirea de a controla si amenda nu de a indruma.Pana la urma nu m-a amendat, dar totusi vreau sa stiu care este adevarul.Avea motiv sa ma amendeze sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare engros si endetail alina1977 alina1977 Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat la vanzare cu ridicata adrycrys adrycrys Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o mica problema: suntem societate comerciala cu vanzarea cu ridicata (nu cu amanuntul) si dorim sa vindem si persoanelor ... (vezi toată discuția)
Comert produse de balastiera cod caen? ContSters269279 ContSters269279 Va rog frumos pentru activitatea de comert en detail cu produse de balastiera(nisip, prietis etc) nu se gaseste cod-ul CAEN la Registrul Comertului. ... (vezi toată discuția)