avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare functie ilegala in CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare functie ilegala in CIM

Buna ziua,

Mi s-a schimbat incadrarea din consilier juridic in jurisconsult, printr-un act aditional la CIM, care a fost inregistrat prin Revisal.

La Colegiul Consilierilor Juridici mi s-a refuzat inregistrarea actului aditional la CIM, datorita termenului "jurisconsult", profesie care a fost abrogata inca din anul 2003, si ma aflu in imposibilitate de a-mi plati cotizatia in continuare.

In acest sens am obtinut si o adresa oficiala de la Ministerul Muncii prin care mi se comunica ca in prezent profesia de jurisconsult nu mai este reglementata (fiind abrogata din 2003).

Care este procedura ce trebuie parcursa la ITM, respectiv in Revisal pentru corectarea ocupatiei ? Este necesar un nou act aditional pentru schimbarea incadrarii din partea angajatorului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:44, 18 Ianuarie 2012
Atata timp cat este o functie prevazuta in COR si utilizarea este legala , nu vad de ce ar fi trebuit refuzata inregistrarea c.i.m....

In REVISAL modificarea unui c.i.m. se face in baza unui act aditional de modificare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurist GogaL GogaL Buna ziua, Pot fi angajata ca și jurist la o societatea privată dacă mai am și funcția de asistent director intr-o instituție publica? Știu ca pe ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre consilier juridic si juristconsult claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Sunt coduri cor diferite pentru cele doua denumiri. Care este diferenta, poti fi angajat la un srl pe fiecare din aceste pozitii cu cim, conteaza daca nu ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în colegiul consilierilor juridici? andradagaburoi andradagaburoi Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul ... (vezi toată discuția)