avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier ! Am nevoie urgent de un sfat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier ! Am nevoie urgent de un sfat

Astazi am incercat sa evit un caine si am lovit masina unui vecin ,apoi m-am oprit in gard .Masina mea e varza nu mai porneste ,a lui e relativ putin lovita.Am asigurarea la {EDITAT].
Il despagubeste asiguratorul daca accidentul s-a produs pe un drum privat ,respectiv drumul pe care il folosim toti vecinii ?
Va rog ajutati-ma !!!
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 09:40, 25 Ianuarie 2012
Sa le luam pe rand.
1.
Masina mea e varza nu mai porneste ,a lui e relativ putin lovita
. Cred ca un inspector de daune isi va da seama destul de usor ca avariile de pe masina dvs nu au fost produse doar din impactul cu cealalta masina.
2. Daca mergeti la politie veti primi un avertisment, maxim o amenda (2 puncte cred ca se da), care nu cred ca ar depasi valoarea reparatiei gardului.
3. Daca intr-adevar vreti sa mergeti pe constat amiabil si ii veti repara gardul vecinului, atunci vecinul respectiv trebuie sa mearga la soc de asigurari si sa dea o declaratie din care sa reiese ca nu are nici o pretentie de despagubire de la aceasta.

Ce as face eu in locul dvs: decat sa-mi complic existenta cu n declaratii pe la asigurari, bani scosi din buzunar pentru garduri si riscul sa ma bage la culpa comuna (implicit, scandal cu vecinul) sau chiar respingere (da, e posibil si asta), mai bine m-as duce la politie.Fiecare pagubit este despagubit. Poate as scapa doar cu avertisment. Parerea mea. Succes!
In cazul in care completati un constat amiabil si se va constata faptul ca masina a mai suferit si un alt impact decat intre cele 2 masini , riscati ca dosarul de dauna sa fie respins in totalitate pentru informatiile false oferite la dosar.
Da, si eu sunt de parere ca nu ar trebui sa ascundeti adevarul deoarece acesta se poate afla lesne in cazul dvs.
Inspectorii se pricep la astfel de situatii si nu are niciun sens sa va complicati si sa riscati...

Oricum, frumos din partea dvs. ca ati evitat lovirea cainelui.
Va doresc succes!:)
ii foarte simpla situatia: Soferii celor doua masini vor merge la asiguratul vinovatului (al domnisoarei) vor completa amiabilul iar asigurarea domnisoarei va reparata masina vecinului, iar domnisoara va suporta costul reparatiei masinii ei si gardul (daca vecinu are pretentia sa ii repare gardul)
Kitto,

Se pare ca printre cei care au raspuns nu e nimeni care SA STIE. Cam toata lumea presupune.

Indraznesc sa presupun si eu.

In primul rind, e doar o masina lovita. E neplacut, costisitor, dar important e ca nu e nimeni ranit.

Nu invit la iresponsabilitate, dar exista masini lovite si masini care vor fi lovite. Nu te panica.

"InsuranceLog" a dat un citat interesant, nu e clar insa de unde a tras concluzia ca trebuie mers la Politie. Poate are dreptate, dar nu rezulta din textul sau.

De asemenea, nu am inteles de unde a rezultat idea cu culpa comuna. La fel, nu contest, dar nu s-a facut nici o demonstratie in acest sens, asa ca ramine un semn de intrebare.

Sugestia mea, mergi la asigurator, cu masina vecinului si eventual cu citeva fotografii ale masinii tale si a locatiei accidentului si explica situatia.

Adevarul e cea mai buna minciuna. Conform citatului de mai sus, indiferent unde sa produs accidentul, trebuie sa se plateasca daunele produse de tine.

Daunele produse de tine, sunt avariile la masina vecinului si la gard.

Cred ca asta ar fi o abordare logica, succes!

Alte discuții în legătură

Obligativitate cumparare automobil accidentat utilizatorSimplu utilizatorSimplu Buna ziua! In urma unui accident auto, pe care l-am provocat lovind o masina parcata in afara spatiului carosabil, masina fiind de vanzare (avea afis pe ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident auto dragneaadrian dragneaadrian Buna seara, am nevoie de un raspuns sau in sfat in legatura cu un accident auto. Masina mea care era parcata, a fost avariata in urma unui accident dintre 2 ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare - carpatica !!!!! anamariamed anamariamed Va rog din suflet sa ma ajutati . #-o #-o #-o Anul trecut am fost implicata intr-un accident rutier cu inca 2 masini, eu fiind cel din mijloc. Asiguratorul ... (vezi toată discuția)