avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă '' Sufocati '' de Petrol ! = Poluare ! CAND ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

'' Sufocati '' de Petrol ! = Poluare ! CAND trecem Total '' PE VERDE '' ??

De '' ceva '' TIMP am devenit TOTAL dependenti de Energie !! Suntem zilnic '' sufocati '' de Petrol ; de pretul lui si al derivatelor sale .....
care si ele ne '' sufoca '' Sanatatea !!
Pana cand OARE ?? Este o mare minciuna faptul ca tehnologia masinilor electrice este .......... '' Foarte scumpa '' ?......... Sunt preturile msinilor electrice '' tinute'' sus in mod intentiOnat ......... ca sa fie doar un MOFT ??
Sunt tehnologii VERZI .... '' tinute '' la sertar ............. ca sa prospere petrolistii ?
Se pare ca DA .. Pe sanatatea si buzunarul Nostru si in '' cardasie '' cu politicieni '' orbi '' dar cu buzunarele LARGI !!!
Se '' strecoara '' .. timid si in rezervoarele noastre ( Romania ) ......
biocombustibili .............. etanol & biodiesel !!
Cat va mai dura pana vom trece = TOTAL PE VERDE ??
Energia eoliana si solara in Romania sunt la nivel de '' Comuna Primitiva '' desi potential am avea Destul !!
Dar ignoram total dezvoltarea unui domeniu : tehnologie bazata pe un element .......... Hidrogen ........ pe care il avem din ......... Belsug !
Suntem oare in stare sa facem si noi un autoturism electric .. fiabil ?
Face cineva in Romania turbine eoliene ?? .... sau le cumparam pe bani Grei ..... Din Europa & China ???
Intrebari............ Intrebari ......... ???
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:20, 24 Ianuarie 2012
semi :offtopic:
Cu scuzele de rigoare: aveti un stil de a posta care nu prea ne ajuta pe noi, cititorii, sa urmarim ideea...

Comentez si eu, ca - deh! - la comentarii avem dreptul... :)

E partial adevarat ca se tine ”la secret” ”tehnologia verde” pentru a proteja petrolistii...
Pe de alta parte, nu-mi convine deloc sa sponsorizez pe aceia care au adoptat ”stilul verde”... Prin aceasta ma refer la faptul ca statul s-a obligat sa subventioneze pe cei care investesc in aceasta ”energie verde” si pentru aceasta ia bani de la toti acei consumatori captivi... Pe de alta parte, cetatenilor nu le este permis sa utilizeze ”energie verde” pe cont propriu... Trebuie sa obtina o multime de autorizatii, aprobari etc excesiv de costisitoare... Nu e suficient sa am un motor ”ecologic” sau o instalatie solara care ma ajuta sa scap de cheltuieli... Trebuie sa obtin un maldar de autorizatii... si n-am bani pentru toate acestea... (nu eu, personal, ci aceia pe care ii duce mintea)

Energie eoliana? Pare ieftina... dar nu este: pentru ”campuri de <<moristi>> eoliene” trebuie sacrificate zone mari de teren si energia eoliana are spor in zone cu ”vantoase”... sa nu mai amintesc despre faptul ca fauna (pasaretul din zona respectiva) are de suferit...
Acelasi lucru cu energia solara! Ce fac aceia care locuiesc in zone... umbroase? ;)
'' Pe de alta parte, cetatenilor nu le este permis sa utilizeze ”energie verde” pe cont propriu... Trebuie sa obtina o multime de autorizatii, aprobari etc excesiv de costisitoare ... ''

Oare cat or fi '' cotizat '' baronii petrolului .. ? ca unele guverne sa bage bete-n roate celor care vor sa dezvolte ''' Tehnologie Verde '' ??
Inclusiv in Romania ! Adevarat ca prin avize & autorizatii stupide se taie ''elanul'' multor ecologisti !
Ipoteza : daca '' Dl Gogu '' are o masina cu motor Diesel ( care foloseste motorina '' ) si vrea sa isi prepare singur biodiesel ( combustibil ) sa zicem in garajul lui .... ajunge '' La Mititica '' ??
Este ilegal sa iti '' fabrici '' singurel combustibil pentru masina ta .. in curtea ta ??? Daca ai .. curte ??
P.S Cei care mai cunosc '' un pic de Chimie '' ( si cazul meu ) cu o investitie nu foarte mare isi pot prepara singuri biodiesel .. din grasimi & ulei uzat colectat de prin fast food-uri & restaurante ! Filme si '' documentatie '' se gasesc din belsug pe Net ! Hai pe VERDE !

Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
ContSters205490, utilizator
AfroMTV a scris:
cu o investitie nu foarte mare isi pot prepara singuri biodiesel .. din grasimi & ulei uzat colectat de prin fast food-uri & restaurante !

Informatia o au multi si sunt si dintre aceia care au pus in practica anumite ”sisteme”
Dar: degeaba stim chimie si degeaba ne preparam singuri acest combustibil... Ne trebuie aprobari, omologari etc s.a.m.d. s.a.
Sigur, nu ajungem la ”mitititca” daca suntem prinsi ca ne incalzim casa cu panou solar construit si instalat de noi - primim amenda si trebuie sa dezmembram instalatia - ca exemplu... La fel s-ar intampla si cu o ”moara de apa” pe care o folosim pentru obtinerea electricititatii...
Avem nevoie de autorizatii de mediu... Eee... Nu-i deloc simplu - desi ar putea fi. Pe de alta parte, un oarecare control trebuie sa existe, pentru ca multi fac improvizatii care-i pun in pericol pe altii...
De n-ar mai costa asa mult autorizatiile si n-ar mai trebui sa umblam cu memorii pe te miri unde si sa asteptam intre 30 si 60 de zile pentru obtinerea acestor autorizatii si avize si omologari ar fi, poate, altceva...

Si apoi, de-ar costa mai putin aceste autorizatii si / sau avize ce s-ar face "marii producatori" de sisteme ecologice si care primesc subventii de la stat? :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil sa ne alegem furnizorul de energie electrica? Adriantot Adriantot Am gasit urmatoarea informatie pe site-ul http://www.eon-energie.ro/ro/despre-energie/legislatie/ [quot]În conformitate cu prevederile Directivei 54/2003 a ... (vezi toată discuția)
Nssm TomaCotorogea TomaCotorogea Buna ziua, Am si eu o intrebare: prin ce lege sau normativ s-au abrogat NSSM-urile? Eu stiu ca s-au abrogat odata cu legea 319/2006 si HG 1425/2006 dar ... (vezi toată discuția)
Model declaratie de conformitate nikitta_1972 nikitta_1972 In HGR nr. 1.022 /2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului apare un ... (vezi toată discuția)