Buna ziua,
Intrebarea mea concreta se refera la testamentul olograf. Bunicul meu a redactat de mana un testament olograf semnat NUMAI DE EL in care decide sa se imparta la doi (exista un fiu si o fiica) masa succesorala care ii apartine lui in totalitate. Mentionez ca bunica traieste si a primit in acest testament doar drept de uzufruct asupra actualei locuinte.
Din masa succesorala face parte si casa in care sta bunica impreuna cu mama mea. Aceasta casa este lasata cf. testamentului in totalitate mamei mele. Aceasta casa nu este bun comun al ambilor bunici, fiind mostenita direct de bunicul meu de la un unchi de al lui.
Intrebare: am auzit ca totusi, chiar si cand exista un testament, legea confera (tacit) un sfert sotului supravietuitor. Deci, partea la care se refera bunicul in testament (las casa mea in totalitate) este de fapt doar 75% din casa in care sta mama si bunica?
Concret: dupa moartea bunicului, actul care e pe numele lui, de proprietar al casei, poate fi rescris (pe bz. testamentului) pe numele mamei mele, fara a aparea probleme cu bunica?
Legatarul universal
Radu Paul
Bunica mea a fost numita legatar universal prin testamentul facut de mama ei care a murit . In acest testament se specifica faptul ca exista 3 descendenti , si ... (vezi toată discuția)
Testament
paraschiv mariana
Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)