Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Din nou , cu tot respectul , neincrederea in clasa politica este justificata si justificabila.
Dar de ce un rege in varsta , venit parca din vremuri demult apuse , cu probleme de sanatate evidente , fara posibilitatea reala de a fi un factor de echilibru , cu un trecut nu tocmai favorabil , o persoana care niciodata nu a dat dovada de curaj si de spirit de sacrificiu , poate fi mai credibil ?
Din nefericire , dupa opinia mea , nu exista nimic care sa il recomande , dar nici sa il faca mai presus din punct de vedere politic decat politicienii actuali , decat eventual faptul ca nu este corupt.
Este putin , este mult ?
Nu stiu , dar sigur , este insuficient , mai ales fata de perceptia generala a populatiei.
Poate , cu alte "personaje" monarhia ar fi fost o solutie.
In privinta "balcanismului" , ca ne place sau nu , el ,face parte din foarte multi romani si de aceea trebuie avut in vedere.
Dar totusi , sa stabilim :
Nu "balcanismul" sau spiritul nostru , de multe ori , gregar sunt cele care determina sau nu necesitatea restaurarii monarhiei.
Nici macar vreo necesitate istorica .
De multe ori , atunci cand avem probleme si exista probleme reale , ne gandim la solutii fie nerealiste , fie la ce am dori noi sa se intample.
Da , avem dreptul sa fim optimisti ("Dum spiro , spero") , dar avem si dreptul la un realism de multe ori suparator sau insuportabil , dar poate , intr-un final fericit , aducator de beneficii.
De multe ori se spune - si pe drept cuvant - ca "popoarele care isi uita istoria , sunt codamnate sa o repete".
Istoria insasi a demonstrat-o de atatea ori.
Eu , personal cred in solutii realizabile , chiar daca eu ca persoana , poate in interiorul meu , as dori altceva( N.B. - referirea este doar la solutii , in general )
Trebuie sa recunoastem cu sinceritate ca romanii si Romania se afla intr-o situatie dificila si tocmai de aceea , trebuie ca impreuna (macar cei care pot face ceva sau pot determina ceva) sa faca ceva pentru a se gasi "calea de iesire".
La mitingul din Bucuresti , am apreciat curajul si demnitatea de a nu permite manipulari , malversatiuni politice , confiscari si penetrari din afara .
Eu , cred si acesta poate fi un punct de plecare , cum de asemenea cred ca privirile atente sau mai atente asupra unor persoane , personalitati independente , pot constitui solutii.