avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de nemultumiri si protestele de la Piata Universitatii si Piata Unirii...

Schimbam ceva cu ce?
Aceasta este marea intrebare...

Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de referendum...
Apoi, daca vor exista noi proteste deoarece nu ne place monarhia se poate reveni la vechea forma de organizare...

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:


Munca aduce bani acolo unde cei care muncesc sunt respectati prin bani...
De aceea se pleaca din Romania in strainatate...pentru ca in Romania munca nu este respectata deloc.



... se exemplifica bine aici...


...Dar stiu de destula vreme ca, daca as pleca vreodata din Romania, as alege Danemarca fara sa stau pe ginduri...
On a more personal note, stii care e diferenta dintre astea 20 de tari si Romania? In oricare dintre tarile astea, fie ele republici sau monarhii, daca as produce o data pe luna o analiza ca asta de mai sus, ca free lancer, pentru o revista, as avea un venit decent si as fi tratat asisderea.
In Romania, daca as produce saptaminal o asemenea analiza, fie ca free lancer fie ca angajat al vreunei reviste, as obtine un venit sub limita de subzistenta (asta daca as avea norocul sa fiu platit) si as fi tratat cu picioarele de angajator/client.
Diferenta e in respectul pentru munca si competenta aproapelui tau...


[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
ContSters233047, utilizator
cearls, orice forma de guvernamant, ca orice lucru de pe suprafata Pamantului asta maaareeeee este perfectibila...si prezinta avantaje si dezavantaje.....Altfel, apropos de subiectul nostru...am fi toti ...monarhisti...si dupa cum vezi pe lumea asta sunt si republicani...altfel ar fi prea monoton.....:)
siiigur, perfectibila...

da' asta (forma de guvernamant, republica "originala") cu jucatori... nu prea ai ce sa perfectionezi la ea... ca e departe rau de ce e prin europa...

... ma uitam p-aici, sa vad unde emigrez:))

Atribuţiile şefului de stat în cadrul regimului parlamentar din statele membre ale Uniunii Europene

[ link extern ]
r.gabi a scris:

Nimeni dintre cei care il sustin pe rege , nu au raspuns care ar fi beneficiul cand eventualul suveran ar avea de-a face cu aceiasi clasa politica , atat de blamata.
Crede cineva ca intr-un an si-ar schimba "prioritatile" sau ideile aceasta clasa politica sau ca in acest rastimp s-ar forma una noua ?
Sa fim seriosi !
Scriam despre incapacitatea politica si nu numai a fostului suveran de a guverna o tara , despre lipsa de reprezentativitate si charisma ale acestuia , despre faptul ca a ramas "inghetat" intr-un trecut mult prea indepartat si ca este departe prin ceea ce face de un prezent caruia nu ii poate face fata si fata de care este , cel putin desuet.
Nu este vorba despre o lipsa de respect , pentru ca intr-o situatie in care faci referire la fapte concrete si dovedite in vremuri trecute sau de reactii actuale , chiar daca ele nu convin anumitor simpatizanti , inseamna cel putin o analiza subiectiva sau o combatere cu argumente a parerilor altora , pe care nu am de ce sa nu ii respect.

Iata si parerile altora :

Citeam zilele trecute un interviu din România Liberă cu generalul veteran de război Nicolae Sebastian, care zicea aşa de regele Mihai:

La sfârşit, regele a dat mâna cu noi toţi. M-am pus ultimul în rând. ªi când a ajuns la mine, i-am spus: “Majestate, ieşiţi din amorţeala în care trăiţi. Luptaţi-vă, că nu se luptă nimeni pentru dumneavoastră!”. ªi mi-a răspuns: “Singur?!”. M-a dezamăgit. M-am convins definitiv că nu are priză.


Mai jos in acelasi articol urmeaza in comentariul lui Dan Damian :

Bătrânul oştean s-a convins că regele Mihai aşteaptă să i se pună tronul în braţe. Mai are de aşteptat. Regele Mihai probabil că nici acum nu şi-a dat seama de ce monarhia a ieşit definitiv din sufletele românilor. El şi cu puţinii monarhişti cred că de vină sunt comuniştii care au spălat românii pe creieri. Fals. Regele Mihai este vinovat pentru decăderea monarhiei.
Aprecierile ii apartin unui veteran de razboi regalist , care si-a dat seama despre realitatea in care traim si care este tot mai departe de fostul suveran.

Cred ca problema mea nu este sa il critic pe fostul suveran , ci doar sa arat care ar fi inconvenientele revenirii sale in fruntea statului in calitate de rege.

N.B.
Romania are destul simboluri nationale , oameni de toate felurile, care au slujit-o cu respect si devotament , adevarate personalitati culturale si sportive , fosti oameni politici din epoci trecute .
Nu de asemenea "simboluri" are nevoie aceasta tara , ci de personalitati care pot fi date exemplu si care pot fi urmate.
Eu cred ca nimeni dintre cei care sustin aceasta cauza , nu pot sa il indice propriilor copii ca exemplu pe fostul suveran pentru ca nu a iesit cu nimic in evidenta si aceasta , tocmai in aceasta contemporana lipsa acuta de exemple.



realitatea pare a fi alta decat cea pe care o descrieti, sau cea expusa (in romania libera:rolleyes:) de "veteranul" pe care-l citati...

iata si o opinie de (mare) actualitate a unui important politician roman...

"Eu aş opta pentru monarhie, pentru că eu cred că monarhia ne-ar aduce mari avantaje, în plan intern şi în plan extern, enorm de multe avantaje. În primul rând pentru că în plan intern am avea în monarh o persoană, o instituţie care nu are legături partinice cu cei de pe scena politică, deci este detaşat. (...) Anul trecut, văzându-l pe Regele Mihai în Parlament, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, nu a dat altceva decât impresia unui adevărat om de stat" - Călin Popescu Tăriceanu, 21.10.2012

Tăriceanu: Aş opta pentru MONARHIE la revizuirea Constituţiei
[ link extern ]


Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
ContSters257414, utilizator
si tot de (mare) actualitate, liderul unui important partid aflat la putere in romania...

Antonescu: Continui să cred că monarhia constituţională e cea mai convenabilă formă de guvernământ
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)