Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Domniile Voastre.
De implicarea "simbolului" in Afacerea Tablourilor Romaniei ati auzit?
E corect... " orice bun national cultural trebuie sa se intoarca in tara de origine "?
Ce imagine poate genera credibilitate cand posesorul este.....incredibil?
mirela741,
anlexia are dreptate. A scris citand tot din... istorie - da, o parte mai putin placuta, dar istorie... monarhica.
Lasand la o parte tablourile, mai sunt si alte intrebari: din ce traieste regele? de ce familiei regale i-au fost retrocedate proprietatile (castele, terenuri arabile, paduri etc) fara o limita (cum s-a impus cetatenilor care nu inteleg nobletea monarhiei) si de ce familiei regale nu i s-a spus ca nu se retrocedeaza nu-stiu-ce pentru ca e cladirea unei autoritati publice, a unei alte institutii de interes public (asa cum li s-a spus romanilor sa se ”inscrie” la fondul proprietatea si sa astepte despagubiri)?
avocat_lascoschi a scris:
Cu plebea se intampla ca o ducea bine in Romania interbelica.
Nu-s expert in istorie dar cred ca plebea n-o ducea tocmai bine.
Sa zicem ca in plan international regele va fi respectat - pentru ca va fi - dar cum ramane cu "planul intern", care e mult-mult mai important? Ce poate face regele impotriva mentalitatii politicienilor care sunt cei pe care ii stim si care, practic, vor "guverna"?
mirela741,
anlexia are dreptate. A scris citand tot din... istorie - da, o parte mai putin placuta, dar istorie... monarhica.
Lasand la o parte tablourile, mai sunt si alte intrebari: din ce traieste regele? de ce familiei regale i-au fost retrocedate proprietatile (castele, terenuri arabile, paduri etc) fara o limita (cum s-a impus cetatenilor care nu inteleg nobletea monarhiei) si de ce familiei regale nu i s-a spus ca nu se retrocedeaza nu-stiu-ce pentru ca e cladirea unei autoritati publice, a unei alte institutii de interes public (asa cum li s-a spus romanilor sa se ”inscrie” la fondul proprietatea si sa astepte despagubiri)?
Aceste realitati sunt legate tot de monarhie, sa zicem asa.