avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prelungire dovada circulatie la procuror
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prelungire dovada circulatie la procuror

Buna ziua. Am avut un accident cu o victima. Mi s-a eliberat o dovada valabila 15 zile. In urma traumei, nu am mai fost in stare a conduce. Dupa 6 luni, am sunat la Parchetul unde se analizeaza dosarul sa cer prelungirea din 30 in 30 de zile a permisului. Mentionez ca in urma accidentului, mi s-a intocmit dosar penal, permisul fiind la dispozitia procurorului. Procurorul a spus ca e tardiv sa cer prelungire, la politie mi s-a spus in schimb ca se poate prelungi. Ce sanse am sa obtin dovada de prelungire de 30 de zile? Multumesc anticipat. O zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: deutza_77 , utilizator 19:49, 21 Ianuarie 2012
Faceti cererea la Prim-Procurorul Parchetului unde se analizeaza dosarul penal, in urma raspunsului, daca este negativ, il contestati.
Pornind de la prezumtia de nevinovatie, consacrata in art. 5 Cod Proc. Penala si potrivit art. 111 al 6 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, la cererea d- voastra ca titular al permisului de conducere reţinut în condiţiile in care ati fost implicata într-un accident de circulaţie din care a rezultat vătămarea corporală a unei persoane, dacă s-a constatat ca a fost incalcata o regulă de circulaţie, procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei, poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la solutionarea dosarului penal. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică apoi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta. Prin urmare, faceti o cerere motivata in fapt si in drept, la care trebuie sa vi se comunice un raspuns, insa vedeti ca norma este permisiva, fiind folosita expresia "poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie. "
puteti obtine dovada!!insa procurorul de caz decide! de obicei cand vina e ca si dovedita acesta nu prelungeste dovada cu drept de circulatie! faceti cerere la parchet si asteptati raspunsul! bafta!
Multumesc tare mult pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident, cerere permis pana la solutionarea dosarului prede prede Pot face vreo cerere sa iau permisu pana la solutionarea dosarului daca mi sa intocmit dosar penal in urma unu accident cu victima?mentionez ca sunt sofer de ... (vezi toată discuția)
Inculpat art 184 cp elenamuscalu elenamuscalu inculpat trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa.as vrea sa stiu de ce conduce in continuare?nu i s-a retinut permisul? (vezi toată discuția)
Dovada circulatie denisiaaa denisiaaa dovada de circulatie nu se poate prelungi pe o perioada mai mare de 30 zile? (vezi toată discuția)