avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE RCA

Buna seara
Ma numesc Balteanu Catalin , din judetul Brasov, in urma cu aproximativ un an am facut o asigurare RCA la [EDITAT].Desi ei mi-au intocmit toate documetele prevazute pentru o asigurare si le am in mana , masina mea rezulta neasigurata.Mi-am dat seama acum cateva zile , deoarece am vrut sa prelungesc contractul de asigurare cu ei pe inca un an de zile, dar supriza, cand ma prezint la ei, imi spun ca masina nu este asigurata, desi apar in data lor de baze ca fiind platitorul unei polite de asigurare.As vrea sa va intreb in cazul acesta ce as putea sa fac?As avea vreo sansa sa ii dau in judecata si sa le cer despagubirii?Dureaza ani buni, pe baza carei legi fac asta ?
Astept raspunsul dumneavoastra.Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 08:50, 24 Ianuarie 2012
albastrel_2 a scris:

Asigurarea din punctul dvs. de vedere este valabila.Asiguratorul va trebui sa acorde despagubiri, urmanad ca acesta sa verifice gestiunea intermediarilor colaboratori.Este posibil sa fi incheiat RCA-ul printr-un intermediar si acesta sa nu predea polita la asigurator. In aceste conditii, asiguratorul trebuiesa despagubeasca urmand a recupera de la intermediar.

Asiguratul fiind deja inregistrat in baza de date, alta este motivatia privind "lipsa politei".Foarte probabil este o deficieta a evidentierii/inregistrarii politei in baza de date proprie si corespunzator celei a CEDAM.Existenta efectiva a documentului, probeaza indubitabil existenta asigurarii.Este cel putin ciudata pozitia asiguratorului care neaga (desi nu-i este permis de lege) dovada materiala a documentului emis, care poarta sigla proprie.

In calitate de asigurator va pot recomada sa intrati pe cedam.ro unde va puteti verifica personal calitatea de asigurat . Aveti posibilitatea verificarii dupa seria politei de asigurare , dar si mai simplu este dupa nr de inmatriculare al masinii . In cazul in care nu apare in sistem exista posibilitatea introducerii acesteia gresit .
Din motive care tin de programele de raportare, uneori apar erori in baza de date Cedam. Pentru corectarea informatiilor legate de polita, se face o sesizare la societatea de asigurare la care ati avut polita respectiva, cu copie dupa polita, buletin si talon, pentru a confirma datele. Daca societatea nu va da nici un raspuns, pe site-ul cedam.csa-isc.ro puteti verifica valabilitatea si existenta politei dupa seria sasiului si sa si semnalati eventualele erori aparute. Eu personal am rezolvat cateva cazuri similare si asa oamenii au putut beneficia de reducerile aferente.
Daca polita a expirat si dumneavoastra doriti sa reinnoiti polita la aceeasi societate, tot ei vor comunica la Cedam eroarea, urmand sa va emita apoi un duplicat la polita si cu suma corecta. Mult succes.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
Mihaela Molnar, Consultant asigurari
Oricum, trebuie sa fiti fericit ca nu ati provocat nici o dauna in perioada valabilitatii politei.
In cazul prezentat, ati pierdut clauza de continuitate si un procent de reducere!
Orice reclamatie este...doar o semnalizare de ..ABUZ :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca nepynepy nepynepy as dori sa stiu ce se intampla daca am produs un accident rutier din vina mea iar firma mea de asigurari nu vrea sa despagubeasca ? (vezi toată discuția)
Atentie la rca-urile false!!!!!!!!!! ContSters174925 ContSters174925 Mare atentie soferi!!!!...Au aparut si intermediari ce emit RCA-uri false...s-a intamplat in Buzau. La prima vedere pare imposibil asa ceva...dar pentru ... (vezi toată discuția)
Pot actiona in judecata firma de asugurari? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema si v-as ruga mult sa-mi dati un sfat Sunt asigurat RCA la o societatea X, societate care \"din burta\" ma ... (vezi toată discuția)