avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dupa perfectarea contractului de vanzare-cumparare cum ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dupa perfectarea contractului de vanzare-cumparare cum ramane cu extrasul de carte funciara?

Buna ziua! Anul trecut am cumparat o casa. Vechiul proprietar a venit la notar cu toate actele (inclusiv cartea funciara sau extras de carte funciara ???). Dupa ce am cumparat am primit contractul de vanzare cumparare, dar nu imi aduc aminte ce s-a intamplat cu cartea funciara. :D Trebuia sa ramana la mine sau trebuie sa fac alta pe numele meu??
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:30, 22 Ianuarie 2012
Notarul public are obligatia de a indeplini formalitatile ce tine de publicitatea imobiliara confirm legii 7/1996. Puteti cere extrasul de carte funciara si incheierea de intabulare pe numele dvs de la biroul notarial unde ati autentificat vanzarea.
In baza documentului notarial,in temeiul art 26 al 4-a din Legea nr 7/1996 republicata, solicitati la OCPI intabularea dreptului real de proprietate
De la biroul notarial unde ati perfectat contractul trebuie sa ridicati incheierea de intabulare si extrasul CF de informare pe numele dvs., era obligatia biroului notarial sa indeplineasca aceste formalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare antecontract in cartea funciara Adrian_Gorj Adrian_Gorj Am auzit in trecere la 2 avocate ( o discutie mai aprinsa) cum ca notarii dupa ce se incheie un antecontract, au obligatia de-al nota in Cartea funciara in ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)
Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)