avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari fond rulment

Buna seara,Rog a mi se comunica in baza carui articol de lege administratorul de bloc are dreptul de a percepe penalizari la o suplimentare de fond rulment (afisata in decembrie si penalizata in ianuarie)in conditiile in care ai un fond (400 ron) si esti cu intratinerea la zi permanent.?

Cel mai recent răspuns: mipa , utilizator 18:28, 4 Februarie 2012
@avvalentina

Nu ati auzit ca cea mai incarcata luna sa fie de 400lei?

Daca va spunem ca exista persoane care au cote lunare de 1200 lei ne credeti?

@elga
Doamna e posibil sa fi apucat sa produca penalizari.Daca admin lor afiseaza cum afisez eu pe 7 sau 8 sau 9 ale lunii (desi nu am admin) si aplica penalizari la 1+30 avea timp sa ii ia penalizari.

Mipa a scris
afisata in decembrie(nov) si penalizata in ianuarie( lista aferenta lunii decembrie)
Presupunand ca a afisata in 7 dec si i-a zis ca are restanta la fond de rulment apoi in ianuarie a afisat pe 10 are deja 3 zile de inarziere.

Asadar @mipa este corect sa va calculeze penalizari la orice suma cu titlu de restanta in baza Articolelor

articolul 30 litera j si 49 din legea 230

Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
j) stabileste sistemul propriu de penalizari ale asociatiei de proprietari pentru restantele afisate pe lista de plata ce privesc cheltuielile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale;


Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.



Si art 17 j si 25 din HG1588/2007
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
unlocatar, utilizator
In exemplele pe care le-am dat mai sus, am si pus aceste penalizari; probabil n-ati citit cu atentie, dar nu asta e important, ci suma penalizarii. Asta ar fi relevant sa ne spuna si ne-am putea da seama.
Oricum, aici putem exprima pareri generale, pixul si calculatorul le are adminul si el tre' sa stie ce-o fi facut acolo, in calcule.
Va multumesc, administratorul a recunoscut ca a gresit cu penalizarile afisate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precizari art 49 - 230/2007 - sistemul propriu de penalizari IIC IIC Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru pentru a lamuri o chestie simpla, dar pentru care am nevoie de o confirmare a celor mai cu experienta. Legea ... (vezi toată discuția)
Afisare intretinere mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier? Multumesc! (vezi toată discuția)
Calculul penalitatilor ; cele 30 de zile ''fatidice'' dddgab dddgab In asociatia noastra s-a redeschis o discutie mai veche pe tema modului de calcul al penalitatilor de intarziere la plata cotelor de intretinere. De aceea va ... (vezi toată discuția)