avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pastrare acte
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pastrare acte

Imi spune cineva va rog cat timp trebuie sa pastrez actele unei societati? Cele legate de personal a ramas tot 50 de ani? Dar celelalte?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:23, 24 Ianuarie 2012
Conform Legii contabilitatii( nr.82/1991 republicata) :
"ART. 25
(1) Registrele de contabilitate obligatorii si documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitatea financiara se pastreaza in arhiva persoanelor prevazute la art. 1 timp de 10 ani, cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite, cu exceptia statelor de salarii, care se pastreaza timp de 50 de ani.(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1) se pot stabili, in mod justificat, prin ordin al ministrului finantelor publice, registrele de contabilitate si documentele justificative care se pastreaza timp de 5 ani."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea contabilitatii actualizata amalianeag amalianeag Ma ajutati cu Legea contabilitatii actualizata? Ma intereseaza in mod special termenele de pastrare a documentelor justificative si a registrelor de contab, ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de pastrare a pontajului zilnic in arhiva? ... dragon21 dragon21 Care este termenul de pastrare a pontajului zilnic in arhiva? Oficiul de pensii din Germania nu vrea sa creada ca numai statele deplata se pastraza 50 de ani ... (vezi toată discuția)
Documentatie contabilitate firma radiata georgemusat68 georgemusat68 Am avut un S.R.L., in care am fost actionar unic. Acest S.R.L. a fost radiat conform cu art.30 din Legea 359/2004, modificata si completata prin OUG. Nr. ... (vezi toată discuția)