avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Retinere contributii pt. zile Co
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Retinere contributii pt. zile Co

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema spinoasa : o angajata a unitatii noastre si-a efectuat tot concediul de odihna pt. anul 2008 (28 de zile) . In urma cu 2 sap. ne-a anuntat ca vrea sa-i inceteze contractul indiv. de munca din motive personale (art.55.b). Problema noastra este ca in CCM-ul nostru scrie ca trebuie sa restituie banii pe concediu necuvenit, dar nu are decat 7 zile lucrate in oct. Deci iese pe "rosu". Nu stim daca acum cand i se calculeaza contravaloarea celor7zile de Co necuvenite(sunt tot 7) i se mai adauga si toate celelalte dari (CAS, somaj, etc).Sau se considera ca i s-au oprit odata. Va rog daca cineva stie cum se procedeaza in astfel de cazuri sa ne dea un sfat. La prima vedere pare a fi o situatie pe zero, dar la moi cand se calc. cv. unei zile de Co se face o medie cu sporurile din ultimele 3 luni(cred ca peste tot asta) si iese o val un pic mai mare fata de normal (tarifar).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: irina_gentimir , utilizator 09:15, 10 Noiembrie 2008
Multumesc, ma gandeam eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna anual; retinere co efectuat in plus alina.simo alina.simo buna ziua, CCM la nivel de unitate prevede 21 zile de CO anual. angajatul si le planifica, conform legii. si ca se acorda pentru perioada lucrata. este ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna necuvenit corapeptea corapeptea Buna ziua, Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie concediu odihna acsargu acsargu Buna ziua! Am nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea problema: in luna febr mi-am luat 22 zile concediu odihna pe care am primit aprox 2000 lei (indemn + ... (vezi toată discuția)