avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca

Buna seara,
Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu acordul Consiliului de Administratie, pe perioada 01.02.2011-31.01.2012, nu se prezinta la post pe data de 01.02.2012 si nu poate fii contactata, deoarece este plecata din tara, din punct de vedere legal cum se procedeaza, i se poate desface contractul de munca? , care este temeiul legal?( din surse neoficiale stim ca nu vrea sa mai vina la post). Cum trebuie sa procedam, o instiintam in scris, dupa data de 01.02.2012 sau cum?
Daca i se desface CIM postul se blocheaza ? pe postul ei a fost angajata pe durata determinata de 12 luni o alta persoana careia ii inceteaza CIM la data de 01.02.2012.
- Mai putem sa pastram aceasta persoana, incheindu-i un alt CIM pe maximum 12 luni?
Cel mai recent răspuns: Ileana popa , utilizator 19:41, 25 Ianuarie 2012
Multumesc f.mult!
Va rog sa mi spuneti daca pe acest post, in urma desfacerii CIM se poate angaja persoana care a fost incadrata pe concediul fara plata al doamnei careia i se desface CIM. I se poate intocmi un nou CIM pe maximum 12 luni?
Da, se poate angaja o noua persoana pe acel post , dar numai in conditiile legii.
Va multumesc f.f.mult si va doresc o seara cat se poate de frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa de la servici mai este sanctionata?!!!! petrans petrans buna ziua, Avem probleme cu un angajat recalcitrant si foarte agresiv pe care conform art.61 lit A) il putem concedia pentru agresivitate verbala si fizica ... (vezi toată discuția)
Desfacere cm individual Barby1996 Barby1996 Angajat care nu-si a dat demisia,dar numai vrea sa lucreze si nici nu s-a prezentat la munca. Cu ce articol se poate desface CM? (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)