avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... emitere cec fara acoperire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

emitere cec fara acoperire

am o intrebare f. urgenta...
o persoana a emis un cec catre o societate, cec care avea o anumita data scadenta. la data scadenta creditorul cecului nu a putut sa valorifice cecul intruca in contul celui ce a emis cecul nu existau suficiente lichiditati...
are cineva idee care e procedura prin care creditorul poate obtine plata acelui cec?
nu e cumva vorba si de o inselaciune in acest caz?
am nevoie de raspunsuri urgente!
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Catalin Solcan , Consilier juridic 15:55, 18 Noiembrie 2008
In plus, emitentul filei CEC refuzate la plata de catre unitatea bancara trasa intra in centrala incidentelor de plati si i se blocheaza contul ( evident, vorbim despre persoane juridice)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera debitul? juridic dana juridic dana Situatia se prezinta astfel: Sunt 4 facturi emise catre un client, in baza carora s-a livrat marfa. Intre parti nu exista contract de vanzare-cumparare. ... (vezi toată discuția)
Fila cec fara disponibil va rog ajutati-ma!!! belw belw BUNA ZIUA AM O MARE PROBLEMA AM LIVRAT MARFA UNEI FIRME SI AM PRIMIT IN SCHIMB FILA CEC SCADENTA LA 30 DE ZILE. TOTUL IN REGULA PANA AICI....DAR LA DATA ... (vezi toată discuția)
Intrebare Canon01 Canon01 cum se pot investii filele CEC cu formula executorie si care este procedura? Va multumesc! (vezi toată discuția)