avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mijloace fixe

Va rog sa-mi dati o sugestie privind inregistrarea in contabilitate a mijloacelor fixe, in cazul transferurilor/distributii intre institutii publice de nivel tertiar, mijloace fixe complet amortizate. Ce este de facut in situatia in care se constata ca la aceasta preluare a mijl fixe, mai sus mentionate, se constata ca nici nu ar intra in categoria mijloacelor fixe, insa asa au fost inregistrate la unitatea predatoare? X-(
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 2 Noiembrie 2008
Inteleg ca, in fapt sunt obiecte de inventar.Va sugerez sa va adresati cu aceasta problema autoritatii in subordinea careia functionati - organul de audit si curtii de conturi, fiindca ei va controleaza, pentru a aplica procedura corecta.
Multumesc pentru toate raspunsurile. O zi buna!
Se poate face corectuta in contabilitatea institutiei care preia aceste mijloace fixe. Se storneaza inregistrarile la mijloace fixesi le repui la obiecte de inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui i se imputa un mijloc fix in urmatoarea situatie alinacrisalina alinacrisalina Exista un gestionar de mijloace fixe care a dat in folosinta mijl fixe muncitorilor, fara bon miscare , ele fiind adaugate in fisa personala cu obiecte de ... (vezi toată discuția)
Amortizare completa-cum procedez iuli-ana iuli-ana daca am un mijloc fix complet amortizat trebuie sa fac inregistrarea 2813=2133,de exemplu? (asa am invatat la facultate) si il pastrez in registrul de mijloace ... (vezi toată discuția)
Plati furnizori cu cecuri/mijloacele fixe de natura obiectelor de inventar fiind in discutii asupra inregistrarilor acestor operatiuni dorim si alte pareri daca este posibil 1-daca in cazul platilor furnizorilor cu bo avem contul de ... (vezi toată discuția)