avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cui se trimite o plangere contraventionala, politiei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cui se trimite o plangere contraventionala, politiei sau instantei?

plingerea contraventionala contra unui proces verbal de contraventie se face catre politie sau catre judecatorie? multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionica Holuta , Avocat 14:39, 11 Martie 2013
competenta apartine judecatoriei in raza careia ati savarsit fapta (scrie la finalul procesului verbal ce judecatorie este competenta in cazul dumneavoastra)
Catre judecatorie...de pe raza de activitate a agentului constatator.
Succes!
Judecatorie. In termen de 15 zile de la comunicare. Succes.
La judecatoria in a carei raza teritoriala a fost constatata contraventia.
La sediul Politiei Locale/Nationale dupa caz (nu recomand sa depuneti plangerea la organul care a emis aceasta) sau la Judecatoria de pe raza teritoriala unde a fost constatata contraventia ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala pv - politia rutiera Costy S Costy S Buna ziua, Un prieten a promovat o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare a contraventiei întocmit de către IPJ – ... (vezi toată discuția)
Amenda radar cu data gresita karina0910 karina0910 am primit astazi o amenda radar in valoare de 60 lei fiind hotarata sa merg maine sa o platesc, am vazut ca data era 06.01.2009 in loc de 06.01.2010.ce pot ... (vezi toată discuția)
Modificări art.32-og.2/2001 AbgaeSamtak AbgaeSamtak Bună ziua. Aș dori o părere avizată la următoarele modificări: Prin Lg.107/20.04.2022 s-a modificat art.32 din OG.2/2001 prin aceea că \"Plângerea se ... (vezi toată discuția)